Descinderi la balastierele din Olt. Oamenii de afaceri, mana in mana cu politicienii olteni?

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat din nou, în zilele de 23 și 24 noiembrie, la balastierele din județ pentru a preveni și combate fraudele specifice în domeniul exploatării agregatelor minerale. Mai multe nereguli au fost constatate, fiind întocmite două dosare penale și aplicate amenzi de peste jumătate de milion de lei. Printre infracțiunile comise de administratorii acestora se numără evaziune fiscală și chiar executarea de activități miniere fără permis sau licență.

„În cadrul activităților, au fost efectuate verificări la nouă operatori economici ce desfășoară activități în domeniul exploatării agregatelor minerale naturale, de pe raza județului Olt. Astfel, în urma controalelor, au fost întocmite două dosare de urmărire penală, fiind constatate șase infracțiuni, dintre care: evaziune fiscală – două, executarea de activitati miniere fără permis sau licență – două și exploatarea sau întreținerea lucrărilor construite pe ape ori în legătură cu apele și extragerea de agregate minerale, fără autorizația de gospodărire a apelor – două. Totodată, au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, de către specialiști din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Administrației Naționale Apele Române, în valoare totală de 502.500 de lei”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Olt.

Acțiunea polițiștilor SICE Olt a fost coordonată de Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, Administrației Naționale Apele Române și Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.