Descinderi masive in Olt la functionari publici acuzati de furt si delapidare!

Poliţiştii din Olt fac patru percheziţii marţi dimineaţă, în cazul unui dosar penal de delapidare, după ce mai mulţi funcţionari publici din cadrul unei instituţii sunt acuzaţi că şi-au însuşit 350.000 de lei din casieria unităţii, suma fiind încasată de la cetăţeni pentru plata impozitelor şi taxelor locale. Oamenii au primit chitanţe, dar banii nu au mai fost depuşi la Trezorerie, informează News.ro.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, marţi dimineaţa, poliţiştii din cadrul IPJ Olt – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice fac patru percheziţii la sediul unei autorităţi publice locale din judeţul Olt şi la domiciliile unor funcţionari din cadrul instituţiei respective.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.

“Din cercetări a reieşit faptul că funcţionari din cadrul autorităţii publice locale şi-ar fi însuşit aproximativ 350.000 lei din casieria unităţii, sumele respective fiind încasate de la cetăţenii pentru plata impozitelor şi taxelor locale, fiindu-le eliberate chitanţe în acest sens, sume care, ulterior, nu ar mai fi fost depuse în totalitate la trezorerie”, se arată în comunicatul IPJ Olt.

Sursa citată menţionează că trei persoane urmează să fie duse la sediul poliţiei, pentru a fi audiate.