Dezastru in cabinetele stomatologice din Gorj: Medici nespalati pe maini si gunoaie aruncate la intamplare

Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au efectuat, în luna noiembrie, controale la cabinetele de medicină dentară din judeţ, pentru neregulile depistate fiind aplicate amenzi în valoare de 86.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al DSP Gorj remis luni AGERPRES, în cadrul acţiunii tematice de control au fost efectuate verificări la un număr de 27 de cabinete de medicină dentară – 20 de cabinete private, dintre care 16 în mediul urban şi patru în rural, precum şi şapte cabinete de medicină şcolară – cinci în urban şi două în rural.

Pentru neconformităţile constatate au fost aplicate 28 de sancţiuni, din care 13 avertismente: trei avertismente pentru nerespectarea igienei mâinilor; două avertismente verbale deoarece codurile instrumentarului medical sterilizat nu erau înregistrate în documentele medicale ale pacientului; trei avertismente pentru inscripţionarea incompletă a recipienţilor pentru deşeuri; patru avertismente verbale deoarece procedurile de lucru nu erau şi un avertisment pentru că într-un cabinet frigiderul pentru depozitarea temporară a deşeurilor medicale nu avea termometru şi grafic de monitorizare a temperaturii.

„Au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 86.000 de lei pentru diverse nereguli constatate, precum sterilizare necorespunzătoare, gestionare necorespunzătoare a deşeurilor, nerespectarea precauţiunilor universale. La nivelul judeţului Gorj sunt catagrafiate un număr de 153 cabinete medicină dentară, dintre care 132 în mediul urban şi 21 de cabinete în mediul rural. Dintre acestea, 144 sunt cabinete private, iar 9 sunt cabinete de medicină şcolară”, se mai precizează în comunicatul DSP Gorj.