Directoare din primăria Slatina acuzata ca si-a facut vila cu piscina din bani obtinuti din coruptie!

În 3 martie 2023 DNA l-a deferit justiției pe directorul al Direcției Administrare Patrimoniu (D.A.P.) din cadrul Primăriei municipiului Slatina, județul Olt, Narcisa Ionela Ionescu, alături de șeful de birou în cadrul Direcției Administrare Patrimoniu din Primăria municipiului Slatina, Angelica Drejoi, informează Stiripesurse.ro.

„Gheara„ DNA pe banii inculpaților

La final de anchetă procurorii DNA s-au asigurat să pună sechestre pe bunuri mobile și imobile ale persoanelor inculpate în dosar astfel încât să asigure în eventualitatea unei condamnări definitive în dosar recuperarea prejudiciului creat de funcționarii primăriei Slatina prin faptele pentru care au fost cercetați.

Astfel „prin adresa nr. 133778 din data de 19.12.2022 Unitatea Administrativ Teritorială Slatina, reprezentată prin primarul Constantin Stelian Emil Moț, a arătat că nu se constituie parte civilă în procesul penal, motivând că în raportul de control al Camerei de Conturi nu s-au evidențiat ilegalități și făcând în totalitate abstracție de aspectele rezultate în cursul anchetei penale”.

Cu toate acestea „având în vedere acest aspect, instanța va face aplicarea dispozițiilor art. 118 alin. (1) lit. e) C.pen., urmând a dispune măsura de siguranță a confiscării speciale a sumei de 2.555.385, 77 lei, constituind prejudiciul creat în patrimoniul UAT Slatina în urmare derulării acordului-cadru încheiat cu S.C. Solutions Line S.R.L”, arată anchetatorii în dosar.

„La data de 07.04.2020 în vederea confiscării speciale, prin Ordonanța nr. 184/P/2020 din data de 28.12.2022 s-a dispus, în vederea confiscării speciale, după cum urmează:

1. Instituirea sechestrului asiguratoriu prin poprire până la concurența sumei de 2.555.385, 77 lei asupra sumelor de bani prezente și viitoare din conturile bancare curente:

– 11 conturi bancare în lei, dolari și euro a deținute de inculpata S.C. SOLUTIONS LINE S.R.L. CUI …, cu sediul în Popești Leordeni, str. Triumfului, reprezentată legal de numitul Chirită Mihai.

– 9 conturi deținute de inculpatul Chiriță Răzvan Mirel, …

Instituirea sechestrului asiguratoriu prin poprire până la concurența sumei de 2.555.385, 77 lei asupra sumelor de bani prezente si viitoare din conturile bancare curente, două conturi deținute de inculpata Angelica Drejoi,

Instituirea sechestrului asiguratoriu prin poprire până la concurența sumei de 2.555.385, 77 lei asupra sumelor de bani prezente si viitoare din conturile bancare curente, două conturi deținute de inculpata Mihaela Oporanu,

Instituirea sechestrului asiguratoriu prin poprire până la concurența sumei de 2.555.385, 77 lei asupra sumelor de bani prezente și viitoare din conturile bancare curente, trei conturi deținute de inculpata Ionela Narcisa Ionescu

Instituirea sechestrului asiguratoriu prin poprire până la concurența sumei de 2.555.385, 77 lei asupra sumelor de bani prezente si viitoare din conturile bancare curente, un cont deținut de inculpata Mirela Măriuș”, se arată în actele dosarului de la Tribunalul București.

Vilă cu piscină sub sechestru

Alături de conturi și  bani DNA și-a îndreptat privirea și către imobilele acestor inculpați iar după verificări au constatat că directoarea Narcisa Ionescu deține o vilă cu piscină în municipiul Slatina, imobil pus sub sechestru.

„Instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului până la concurența sumei de 2.555.385, 77 lei , în raport de cotele părți deținute asupra fiecăruia dintre următoarele bunuri mobile si imobile :

-Apartamentul situat în Mun. Slatina, str. Eugen lonescu ….t, valoare de impunere de 185.540 lei, deținut de inculpata lonescu Narcisa.

-imobilului cu valoare de impunere de 197.590 lei și teren curți construcții 708 mp situat în str. Profesor Marin S. Andreian … deținut de Măriuș Mirela.

-autoturism AUDI A4 LIMOUSINE B8 …, an fabricație …, aparținând inculpatei Drejoi Angelica.

-autoturism marca VW TUAREG cu numărul de identificare …, an fabricație …, detinut de numitul Chirită Răzvan Mirel;

-teren extravilan arabil, în suprafață de 400 mp, situat în Orașul Popești Leordeni, jud. Ilfov, înscris în Cartea Funciară ….., în valoare de 21.690 euro, echivalentul a 103.632,26 lei, deținut de numitul Chirită Răzvan Mirel.

-apartament 4 camere situat în Oraș Popești Leordeni, str. Laurențiu Raiciu …., în suprafață de 78,40 mp, în valoare de 365.348 lei, deținut de numitul Chiriță Răzvan Mirel împreună cu soția sa Chiriță …..

-apartament două camere de 46.75mp, împreună cu boxa nr.18 în suprafață de 3.00 mp, situat în Loc. Slatina, Str Eugen lonescu, …., deținut de lonescu Narcisa împreună cu soțul său lonescu ….

-imobil compus din cota indiviză de 1/288 din suprafața de 5566,36 mp, din măsurători, teren situat în intravilanul mun.Slatina,str.Eugen lonescu, S8, jud.Olt, tarla 37, parcelele 3 și 4/1 (str.Eugen lonescu) S8, identificat cu număr cadastral ….. a localității Slatina, jud Olt, deținut de lonescu Narcisa împreună cu soțul său lonescu …..

-imobil compus din cota indiviză de 1/288 din suprafața de 1859,49 mp, din măsurători, teren aferent piscinei împreună cu cota indiviză de 1/288 din construcția „PISCINĂ”, în suprafață construită de 344 mp, situat în intravilanul mun.Slatina, str.Eugen lonescu, …… ….. …… deținut de lonescu Narcisa împreună cu soțul său lonescu …. .

-autoutilitară FORD TRANSIT COURIER …., an fabricație …., valoare 59.739,05 lei, deținută de SC Solutions Line SRL;

-spațiu comercial nr. 1, situat în intravilanul Orașului Popești Leordeni, str. Drumul Fermei ….. …., deținut de SC Solutions Line SRL. -autoutilitară FORD TRANSIT, an fabricație …, …., deținută de SC Solutions Line SRL.

-spațiu comercial nr. 2 , situat în intravilanul Orașului Popești Leordeni, str. Drumul Fermei …..valoare 210.000 lei, deținut de S.C. Solutions Line S.R.L..

– spațiu comercial situat în intravilanul Orașului Popești Leordeni, str. Drumul Fermei ….. suprafață totală de 109,72mp – valoare 491.000 lei, deținut de S.C. Solutions Line SRL..”, se mai arată în dosarul de mare corupție ajuns pe masa judecătorilor.

Dosarul pe scurt

Procurorii DNA de la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

IONESCU NARCISA IONELA, director al Direcției Administrare Patrimoniu (D.A.P.) din cadrul Primăriei municipiului Slatina, județul Olt, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

– instigare la fals informatic,

DREJOI ANGELICA, șef birou în cadrul Direcției Administrare Patrimoniu din Primăria municipiului Slatina, județul Olt pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

OPORANU MIHAELA, jurist în cadrul Direcției Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei municipiului Slatina, județul Olt, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

AVRAM SILVIA, funcționar în cadrul Direcției Administrare Patrimoniu din Primăria municipiului Slatina, județul Olt, pentru săvârșirea infracțiunii de fals informatic în formă continuată,

Persoană fizică, administrator al S.C. Solutions Line S.R.L, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

Persoană fizică, administrator al S.C. Solutions Line S.R.L, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată,

S.C. SOLUTIONS LINE S.R.L., pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

Persoană fizică, angajată a unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul transmis judecătorilor de la Tribunalul București se arată că în cursul lunii aprilie 2020, în contextul pandemiei de Covid 19, inculpata Ionescu Narcisa Ionela, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi încheiat cu S.C. Solutions Line S.R.L un acord cadru și două contracte subsecvente, ce ar fi avut ca finalitate achiziționarea de către Direcția Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei municipiului Slatina, județul Olt, la prețuri supraevaluate (și de patru ori), a unor materiale sanitare.

Ca urmare a acestor demersuri ar fi fost creat un prejudiciu Direcției Administrare Patrimoniu (D.A.P.) Slatina în sumă totală de 2.555.386 lei.

Trebuie precizat că achizițiile de mai sus au fost posibile în contextul în care:
– la data de 02 aprilie 2020, atribuțiile de încheiere a contractelor au fost delegate de Primăria municipiului Slatina Direcției Administrare Patrimoniu (D.A.P.) în condițiile în care în subordinea Consiliului Local funcționa deja un serviciu specializat în achiziții publice,

– înregistrarea electronică a documentelor privind relația cu S.C. Solutions Line S.R.L ar fi suferit modificări atât în sensul antedatării cât și al postdatării documentelor ce atestau pașii de parcurgere a procedurii de achiziție,

– cererea D.A.P. Slatina s-ar fi bazat în totalitate pe oferta depusă de S.C. Solutions Line S.R.L. care ar fi fost înregistrată la instituția publică, înaintea întocmirii de către funcționarii publici a referatului privind alegerea procedurii de achiziție a produselor menționate mai sus. Mai mult, conținutul ofertei respective ar fi fost copiat în integralitate, cu tot cu greșelile de ortografie, în cuprinsul strategiei de contractare și al caietului de sarcini.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Primăria municipiului Slatina nu s-a constituit parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Sursa: Stiripesurse.ro