Focar de infecție la APIA Dolj. Directorul: M-am protejat mereu, nu ştiu cum m-am infectat!

Directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Dolj şi soţia sa, director executiv al Direcţiei de Imagine şi Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul CJ Dolj, s-au infectat cu Coronavirus.

Ambii sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, dar se simt bine. „Eu m-am protejat tot timpul şi am impus reguli foarte stricte de prevenţie la serviciu. Oricine a intrat la mine în birou a purtat mască, implicit eu, şi a păstrat distanţa. Dar, vă daţi seama, eu semnez circa 10.000 de documente pe lună şi este posibil să o fi luat de oriunde“, a declarat directorul APIA. El a precizat că în afara pierderii gustului şi mirosului nu are alte simptome, iar soţia este asimptomatică. „Într-o zi mi-am dat seama că nu mai am gust. Am sunat şi am spus că am simptome de Covid, a venit ambulanţa, iar acum suntem internaţi. Condiţiile sunt foarte bune în spital, dar îi sfătuiesc pe toţi să aibă mare grijă şi să se protejeze cât mai mult posibil“, a mai spus directorul APIA Dolj.

Măsuri de siguranţă la CJ Dolj

După confirmarea infectării cu COVID 19 a celor doi soţi, în Consiliul Judeţean Dolj s-au luat rapid măsuri de prevenire a răspândirii virusului. Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, au fost dezinfectate birourile, au fost montate aparate de sterilizare, iar angajaţii care au intrat în contact cu directoarea executivă au fost trimişi acasă.