Doi politisti din Olt s-au luat la bataie pe o strada din Slatina

Un polițist din Balș, șeful unei secții de poliție rurală, a bătut un bărbat pe o stradă din Slatina. Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt a declanșat cercetarea disciplinară față de agresor.

Potrivit unor surse OLT-ALERT, este vorba de șeful Secției de Poliție Rurală Osica de Sus, comisarul șef George Udriște și totul s-a petrecut vineri dimineață pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza din Slatina, unde omul legii a agresat fizic un bărbat din localitatea Morunglav, la rândul său fost polițist.

„La data de 16 decembrie a.c., în jurul orei 10:50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi fost agresată fizic pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Slatina.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Slatina.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din comuna Morunglav, județul Olt, în timp ce se afla pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Slatina, ar fi fost agresat fizic de către un bărbat, în 48 de ani, din orașul Balș, județul Olt.

De asemenea, s-a constatat faptul că una dintre persoanele implicate în eveniment are calitatea de polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, iar în momentul evenimentului se afla în concediu de odihnă, conform graficului.

În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt va dispune declanșarea cercetării disciplinare față de polițist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecință”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Olt.

Potrivit OLT-ALERT, agresiunea ar fi avut loc pe fondul unui conflict mai vechi între cei doi.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare, fiind continuate cercetările pentru stabilirea situației de fapt.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt se disociază de astfel de comportamente care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, se mai arată în comunicatul Poliției Olt.