Dosarul şefului PNL Olt, Liviu Voiculescu, ajunge la Înalta Curte. Acuzații extrem de grave la adresa liberalului

Preşedintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), în dosarul în care este acuzat de mai multe infracţiuni, ca urmare a alegerii sale în funcţia de senator.

Tribunalul Dolj a decis, miercuri, declinarea competenţei în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care preşedintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, este judecat, printre altele, pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

„În baza art 50 C.pr.pen rap la art 48 alin 2 comb cu art 40 alin 1 C.pr.pen Declină competenţa de soluţionare a cauzei privind pe inculpaţii Lazăr Laurenţiu Ilie, Lazăr Valeria, Buzatu Bogdan Alexandru, Buzatu Mihai Răzvan, Poteraş Leonard Ionuţ, Boangiu Iliuţă Adrian, Ghiţă Costinel Silviu, Moruşi Radu, Voiculescu Liviu Dumitru şi Bădiţă Gheorghe trimişi în judecată prin rechizitoriul nr 174D/P/2011 din data de 14 iunie 2013 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Respinge cererea de disjungere a cauzei formulată de inculpaţii Buzatu Mihai Răzvan şi Buzatu Bogdan Alexandru În baza art 275 alin 3 C.pr.pen cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului Definitivă Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10 februarie 2021″, se arată în minuta Tribunalului Dolj.

Decizia a fost luată ca urmare a alegerii lui Voiculescu în funcţia de senator.

Voiculescu este acuzat de DIICOT de fapte pe care le-ar fi săvârşit atunci când era ofiţer în cadrul IPJ Olt, iar această categorie este judecată de tribunale. Ca urmare a alegerii sale în Senatul României, şeful liberalilor olteni va fi judecat de o instanţă care are competentă în ceea ce îi priveşte pe parlamentari – Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dosarul se afla deja în rejudecare.

În primă instanţă, Tribunalul Dolj îl achitase pe Liviu Voiculescu, sentinţa fiind pronunţată în decembrie 2017. Decizia n-a fost definitivă, iar procurorii DIICOT au contestat-o, Curtea de Apel Craiova hotărând, în 2019, ca dosarul să fie rejudecat de instanţa de fond.

Senatorul PNL, fost inspector principal de poliţie, Liviu Voiculescu a fost trimis în judecată alături de alte 20 de persoane, printre care se numără colegii săi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Olt, Laurenţiu Lazăr, zis Tătuţu’, şi Ciprian Gheorghiceanu, mai mulţi angajaţi ai Finanţelor Publice Olt şi oameni de afaceri din Olt şi Dolj. Ulterior, dosarul a fost disjuns, o parte dintre inculpaţi fiind judecaţi separat.

Tribunalul Dolj a hotărât ca toate persoanele din dosar să fie judecate de Înalta Curte.

Sursa: Realitatea de Olt