Drogurile fac ravagii in Oltenia: Traficanti de cocaina prinsi in Caracal!

Operațiune sub acoperire a Poliției și DIICOT: Un român şi o italiancă, arestaţi după ce ar fi vândut cocaină în Bucureşti şi Caracal

Un bărbat şi o femeie, unul cu cetăţenie română, iar celălalt cetăţean italian, au fost arestaţi preventiv după ce, începând cu luna ianuarie, ar fi vândut cocaină consumatorilor din Bucureşti şi judeţul OIt. Bărbatul a fost prins în flagrant după ce a vândut 15 grame de cocaină, în Capitală.

Poliţia Română a anunţat, duminică, faptul că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, împreună cu procurori DIICOT – ST Craiova, au documentat activitatea infracţională a unor persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc.

Astfel, un bărbat de 30 de ani a fost prins în flagrant, în Bucureşti, imediat după ce ar fi pus în vânzare 15 grame de cocaină. Ulterior, poliţiştii au făcut două percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi Caracal, judeţul Olt, fiind descoperite şi ridicate 2 telefoane mobile, 2 cartele sim, precum şi aproximativ 200 de grame de substanţă pulverulentă.

În urma percheziţiilor, o tânără de 27 de ani şi bărbatul de 30 de ani au fost duşi la sediul DIICOT Craiova, în vederea audierii şi continuării cercetărilor în cauză, iar ulterior au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Sâmbătă, cei doi au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, care a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Potrivit DIICOT, este vorba despre un cetăţean român şi un cetăţean italian, suspectaţi că, începând cu luna ianuarie a acestui an, au comercializat cocaină contra sumei de 100 de euro pentru un gram consumatorilor din municipiul Bucureşti şi judeţul Olt.

Cercetările continuă în acest caz, pentru trafic de droguri de mare risc.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activitate au participat şi jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.