Dupa ce au dat tunuri de sute de milioane de euro la ANIF, Mafiotii de la Olt rapun si Compania de Apa Olt

Dupa ce au dat tunuri de sute de milioane de euro la ANIF politicieni, oameni de afaceri si functionari inradacinati in Olt au descins din nou la bugetul dedicat calitatii apei si incearca sa deturneze fondurile catre aceleasi grupuri de interese care sugativeaza bugetele publice sute de milioane de euro. Binenteles totul se deruleaza dupa schema cunoscuta a comisionului si a biletelului primit de directorul CAO cu trei zile inainte de la insusi seful CJ Marius Oprescu. Surse demne de incredere sustin ca procurorii ar fi pus mana deja pe documente prin care tartorii de la Olt, care se cred mafioti pe bani publici, vor da cu subsemnatul in fata procurorilor cat de curand.

In actualitate este vorba de gruparea constituita in jurul deputatului Florin Barbu, zis si Busi, sustinuta din umbra de presedintele PSD Olt Marius Oprescu, sef al Consiliului Judetean Olt si diriguitor al banilor publici de la Compania de Apa Olt dar si Paul Stanescu fost presedinte al PSD Olt care diriguieste din umbra banii si functiile din Olt.

Firma lui Busi, Carmin PopStar participa la licitatie cu camaradul sau de arme din vremea cand era la ANIF, Valeriu Iftimie de la Botosani, patronul firmei Elsaco si un fel de Gigi Becali al echipei de fotbal FC Botosani.

Asocierea favorita lui Oprescu: Elsaco Electronic S.R.L (Leader), CVW TECHNOLOGIES, CARMIN POPSTAR PROD este favorita sa intre in posesia potului cel mare de 37,5 milioane de lei pentru proiectul “Reabilitare sistem de tratare apa in aglomerarea Caracal” finantat de Compania de Apa Olt. Vezi aici (https://www.e-licitatie.ro/pub/procedure/view/100141898/)

Varianta Albota

Varianta a doua este formata din asociere: PRIMASERV (Leader),TRANSCOM CARAIMAN S.R.L. ,NEW MAXI CONSULTING AND CONSTRUCTION. De remarcat ca firma Transcom Caraiman este pastorita de Emil Albota. Transcom Caraiman SRL Slatina, controlata de Violeta Albota, sotia lui Emil, dar in care a fost asociat si secretarul de stat Emil Albota. Firma a primit in perioada ianuarie-octombrie 2017 nu mai putin de 59 de contracte publice, toate in urma unor cumparari directe. Comunele Nicolae Titulescu, Redea, Tia Mare, Schitu, Gircov, Priseaca, Bobicesti, Calui, Corbu etc., dar si Consiliul Judetean Olt au cumparat direct de la Transcom Caraiman SRL diverse servicii de proiectare, avizare, topografie etc., in valoare de peste doua milioane de lei, fara TVA.

La fel, Advance Design Building Company SRL, infiintata in 2016 si detinuta de mama sefului de la ISC, a beneficiat de 13 cumparari directe de servicii de inginerie din partea primariilor din judetul Olt, in valoare de circa 730.000 lei, fara TVA.

Firmele mamei lui Albota s-au bucurat de o relatie privilegiata cu primariile din Olt si in perioada cand Emil Albota era secretar de stat in Ministerul Educatiei, in perioada 2014-2016. Astfel, Transcom Caraiman SRL a primit anul trecut 24 de contracte prin incredintare directa, in valoare de circa 900.000 lei, in timp ce Advance Design Building Company SRL a parafat alte 16 intelegeri, tot in urma unor cumparari directe, de aproximativ 730.000 lei.

Pana a fi numit de fostul premier Sorin Grindeanu inspector-sef la ISC, Emil Albota a fost secretar de stat in Ministerul Educatiei. In 2012, era ales consilier local in Slatina din partea UNPR, iar din octombrie 2016 este membru PSD, sustinut de Paul Stanescu, presedintele PSD Olt.

Asa se explica si situatia financiara foarte buna pe 2016 ale celor doua firme: Transcom Caraiman a raportat afaceri de 5,1 milioane lei si un profit net de peste 560.000 lei, cu 20 de angajati, in timp ce Advance Design Building Company a inregistrat in primul an de activitate afaceri de nici 328.000 lei, cu o rata de profit impresionanta, respectiv 266.000 lei, cu numai doi angajati. Citeste mai mult (https://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/familia-sefului-isc-peste-o-suta-de-contracte-cu-statul-757250.html)

Iftimie si Busi din nou impreuna

Iftimie si Busi au mai dat mana de-a lungul timpului cand la ANIF era director Florin Ionut Barbu, iar firma Elsaco a castigat contracte grase pe banii statului citeste aici. (https://romania.europalibera.org/a/iriga%C8%9Biile-psd-au-sporit-seceta-%C8%99i-subven%C8%9Biile-milioane-de-euro-topite-ca-fata-morgana/31155797.html)

In mediul de afaceri din Oltenia se stie ca Carmin Pop Star Prod Scornicesti, care a fost mutata de curand la Bucuresti pentru a i se pierde urma, este firma lui Busi, Florin Barbu. Citeste mai multe aici…

“Este firma prin care s-au cumparat toate pompele si motoarele de la ANIF. ANIF facea plata a doua si dupa ce aducea factura uneori platea chiar in avans… DNA-ul a fost deja sesizat ca firma Carmin Pop Star Scornicesti a vopsit pompele si motoarele electrice si le-a vandut drept produse noi. In pretul pompelor si motoarelor era inlcus si comisionul lor”, spun surse apropiate anchetei aflate in derulare.

Elsaco a castigat pe mana deputatului PSD, Florin Ionut Barbu, cel putin 122 de milioane de lei, atunci cand era director la ANIF.

Trafic de influenta pentru a sabota ancheta DNA

Pentru a innabusi ancheta DNA gruparea de la Olt incearca tot felul de tertipuri pentru a convinge actuala conducere a ANIF sa nu coopereze cu autoritatile de ancheta, astfel incat sa acopere jaful de la ANIF. De curand la urechile procurorilor a ajuns vestea ca insusi presedintele Comisie de Agricultura din Camera Deputatilor, Adrian Ionut Chesnoiu – tot din Olt – , fost ofiter de politie in investigarea fradudelor s-ar fi pretat in a sugera fermierilor sa puna presiune pe directorul ANIF, Constantin Nicolae, pentru a nu se face cercetari cu privire la jaful orchestrat de gruparea de la OLT. Mai mult decat atat surse din PNL indica ca au fost socati sa auda ca insusi Paul Stanescu i-a dat tema lui Chesnoiu sa aiba grija ca noua conducere de la ANIF sa nu dezgroape mortii…