Dupa ce s-au vazut in Guvern PSD-istii olteni incep sa-si imparta ultimele functii din judet! Oprescu: Vedem ce s-a stabilit vizavi de judeţe

Preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat joi că posturile de prefect şi subprefect din teritoriu vor fi reîmpărţite între partidele care formează noua coaliţie de guvernare.

Liderul social-democraţilor olteni spune că discuţii concrete urmează după învestirea guvernului.

„Odată ce aceste funcţii au devenit politice, bineînţeles că vor intra în algoritmul politic. N-am avut nicio întâlnire pe această temă, dar probabil că în perioada următoare vom merge la Bucureşti, vedem ce s-a stabilit vizavi de judeţe, şi în funcţie de acest lucru vom avea şi întâlniri”, a declarat Marius Oprescu.

El a adăugat că s-a stabilit şi numărul de posturi pe care îl va avea fiecare partid, în funcţie de ponderea mandatelor din Parlament.

„Ştiu că s-a hotărât ce număr de prefecţi şi subrefecţi va avea fiecare partid din alianţă. Rămâne ca aceste lucruri să se stabilească în coaliţie, ce judeţ revine fiecărui partid. Partidul Social Democrat are undeva la 21 de prefecţi şi peste 30 de subprefecţi”a mai spus Oprescu.

Întrebat dacă şi alte posturi din instituţiile publice din judeţ vor fi atribuite partidelor din alianţă, preşedintele PSD Olt a răspuns:

„Restul posturilor din instituţiile publice nu sunt posturi politice, deci nu pot fi incluse într-o negociere în cadrul coaliţiei. Vorbim doar de posturile care au o componentă politică. Prefecţii şi subprefecţii erau apolitici înainte, lucru absurd, pentru că ştia toată lumea că prefect ajungea cineva cu greutate într-un partid politic. E foarte corect cum e acum. Aşteptăm învestirea Guvernului şi vom vedea”, a conchis Marius Oprescu.