După un an de pandemie, oltenii inca nu stiu sa respecte cateva reguli simple!

100 de sancţiuni contravenţionale aplicate în ultimele 24 de ore în Olt,  cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Printre cei amendaţi s-au numărat şi două localuri din Corabia, în incinta cărora au fost găsite mai multe persoane decât este prevăzut în legislaţia actuală.

În momentul controlului au fost găsite mai multe persoane decât era sigur pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, astfel că administratorii au fost amedaţi cu câte 2.000 de lei.

Au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale şi mijloacele de transport în comun.

La activităţi au participat peste 190 forţe de ordine. Au fost verificate 86 de societăți comerciale, precum şi 67 de mijloace de transport persoane. Au fost legitimate aproximativ 1.000 de persoane.

„Pentru abaterile constatate au fost aplicate 113 sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 30.750 de lei, dintre care 99 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 20.750 de lei, 12 aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera cirulație în valoare de 6.000 de lei și două sancțiuni de natură economică în context covid în valoare de 4.000 de lei”, a anunțat IPJ Olt.