Economia județului Olt e la pământ și președintele CJ, Marius Oprescu, se plânge că e greu să candideze în pandemie

Producţia industrială din județul Olt a scăzut cu aproape 19 procente, în primele cinci luni din acest an, faţă de aceeaşi perioadă din 2019, după cum arată cele mai recente cifre date publicităţii de Direcţia Regională de Statistică (DRS) Olt. Ce măsuri ia conducerea CJ Olt? Președintele Marius Oprescu se plânge că-i e greu să candideze în plină pandemie.

Totodată, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent, indicele valoric al cifrei de afaceri a scăzut cu peste 23%. „Producția industrială a scăzut în intervalul 1.I.–31.V.2020 față de perioada similară din anul precedent precum și în luna mai 2020 față de luna mai 2019. Astfel, în perioada 1.I.–31.V.2020 față de perioada corespunzătoare din anul precedent, indicele producției industriale a scăzut cu 18,7%. De asemenea în luna mai 2020 față de luna corespunzătoare din anul precedent, indicele producției industriale a scăzut cu 31,4%. În luna mai 2020, indicele valoric al cifrei de afaceri totala al unităților industriale față de luna similară din anul precedent a fost mai mic cu 42,9%. De asemenea indicele valoric al cifrei de afaceri în perioada 1.I.–31.V.2020 a fost cu 23,2% mai mic față de perioada similară din anul precedent”, se arată în buletinul DRS Olt, citat de gazetaoltului.ro.

În loc să vină cu măsuri concrete în fața oltenilor, Marius Oprescu trimite comunicate de presă în care arată că e greu să faci campanie în aceste vremuri.

„În 2020, ne aflăm într-un context dificil, în care prioritățile s-au schimbat și care nu ne mai permite să vorbim cu ușurință oltenilor. Avem, însă, un calendar al alegerilor pe care Guvernul l-a stabilit, în plină pandemie și, pe care, trebuie să-l respectăm, pentru a demonstra că nu ne e frică de un sistem opresiv și avem cu ce să apărem în fața dumneavoastră, din punct de vedere administrativ”, spune preşedintele PSD Olt.

 Marius Oprescu spune că prin proiectele şi planurile viitoare urmăreşte o continuare investiţiilor în judeţul Olt.