Educatie cu forta si politia: Oltenii nu stiu sa tina curat fara amenintari

Municipalitatea din Slatina instalează un sistem de supraveghere video pentru containere de gunoi underground şi nu numai.

Prezent luni seara, la emisiunea „Reporter 24”, viceprimarul Slatinei Gigi Vîlceleanu a declarat că pe lângă containerele de gunoi, sistemul va putea supraveghea şi parcările din zonă.

Vice-edilul a adăugat că, după implementarea acestui proiect, vor putea fi identificaţi cu uşurinţă cei care depozitează gunoiul lângă containere sau abandonează deşeuri rezultate de la lucrări de construcţii.

„Acest sistem de supraveghere a ghenelor de gunoi este deja licitat. Urmează, în curând, ca acest sistem să fie implementat. Mai sunt câteva avize de luat. În plus, în momentul în care vom monta acest sistem de supraveghere video, nu vor fi supravegheate doar punctele de colectare a gunoiului, ci se va putea supraveghea inclusiv parcarea din zona respectivă. Astfel, rezolvăm mai multe probleme. Va fi rezolvată problema acelor cetăţeni indisciplinaţi, care vin şi lasă gunoiul exact lângă ghene pentru că le este lene pur şi simplu să apese o pedală. Sau vin cu saci mult mai mari, care nu încap, şi îi lasă lângă. În plus, vedem şi cutii mari de carton, pline cu gunoi. Nu se mai poate aşa ceva. Am văzut şi saltele. Aceste containere îngropate au rolul să nu mai miroase gunoiul, să nu mai fie acel aspect urât. Doar noi ne putem civiliza!”,  a declarat Gigi Vîlceleanu.

După o perioadă „de acomodare”, se va trece şi la aplicarea de amenzi.

„Clar, vor fi amenzi! Acum nimeni nu va mai putea spune „n-am fost eu”. Va exista acest sistem şi cei care lasă gunoiul vor fi identificaţi cu uşurinţă”, a conchis Vîlceleanu.