Fiecare pentru el: Spitalul Județean Tg. Jiu a început să refuze suspecții de COVID!

În ultimele săptămâni, Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a început să nu mai primească toți suspecții de coronavirus, deși încă mai sunt locuri. Nu se cunosc motivele pentru care se întâmplă acest lucru.

Astfel, unii suspecți COVID au început să fie trimiși la Spitalele din Rovinari și Bumbești-Jiu. A fost și cazul unei paciente, de 80 de ani, suspectă COVID, adusă luni spre marți cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Deși femeia nu se afla în cea mai bună stare, s-a decis trimiterea acesteia la Spitalul din Bumbești-Jiu, în condițiile în care la unitatea medicală din Târgu Jiu mai erau disponibile 17 locuri pentru suspecți COVID. Nu este pentru prima dată când se întâmplă un astfel de lucru.

Marți, conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a decis că se impune revenirea bătrânei la unitatea medicală, după ce s-a ajuns la concluzia că sunt locuri. Medicii de la Spitalul din Bumbești-Jiu au declarat că nu au condiții să o trateze pe bătrână.

Plimbată cu ambulanța

Astfel, femeia a fost plimbată cu ambulanța între Târgu Jiu și Bumbești-Jiu și invers, deși la Spitalul Județean mai erau locuri libere. Norocul bolnavei a fost că pe salvare i s-a administrat o cantitate mare de oxigen și a fost echilibrată. Unul din motivele invocate de șefii spitalului pentru neprimirea unora dintre suspecții COVID, la Secția tampon din strada Tudor Vladimirescu, este lipsa de oxigen din zonele unde sunt internați cei care ar putea fi infectați cu coronavirus.

În același timp este în vigoare un ordin al secretarului de stat Raed Arafat prin care spitalele sunt obligate să primească pacienții sau suspecții COVID și să îi interneze în spații corespunzătoare, asigurând izolarea față de alți bolnavi. Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, a declarat marți că va fi făcută o anchetă internă și va fi cercetat dacă s-a acționat conform procedurilor în cazul bătrânei suspectă COVID