Focar de infectie cu noul coronavirus in Spitalul Judetean Slatina. Marius Oprescu e ocupat sa faca scandal in campanie

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au transmis că dintre cele 14 îmbolnăviri noi cu virusul SARS-CoV-2, înregistrate în ultima zi, 11 sunt cu transmitere comunitară, însă trei sunt din nou în rândul salariaților Spitalului Județean de Urgență Slatina, mai precis în cel al cedrelor medicale, anunta evenimentdeolt.ro.

Este vorba despre un medic, un asistent medical și un brancardier, spun surse din DSP. Cele trei cadre medicale sunt de pe secții diferite, iar doctorul se întorsese dintr-un concediu medical acordat pentru o altă afecțiune medicală și nu are legătură cu alte cazuri confirmate la nivelul Spitalului Slatina.

Cu noile infecții COVID-19, în județ am ajuns la un bilanț total de 1.389 cazuri de la începutul pandemiei. Dintre acestea, 96 de olteni sunt internați în spital, 11 fiind la secțiile Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Alte puțin peste 1.260 de persoane au fost externate, aproape 790 fiind vindecați, 271 externate din spital la cerere și puțin peste 200 care au refuzat internarea şi au fost izolate la domiciliu.

Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în Olt sunt şi 8.554 de persoane care s-au testat pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Totodată, sunt și 44 de olteni care au decedat din cauza infecției cu noul Coronavirus, însă acestea, pe lângă boală, aveau și comorbidități.

Intre timp, președintele CJ Olt n-are nicio treaba cu oamenii si sanatatea celor care l-au ales, el e in campanie si cauta sa obtina iar voturi.

Conducerea Partidului Social Democrat Olt, printr-un comunicat de presă semnat și asumat de președintele Marius Oprescu, atrage atenția asupra modului în care reprezentanții Partidului Național Liberal au înțeles și totodată ales să acționeze.

Mai exact, luând în calcul faptul că în Slatina, prin cutiile poștale din mai multe scări de bloc, dar și la porțile oamenilor ce stau la casă, a fost distribuit un anumit ziar de campanie „mincinos și defăimător la adresa PSD”, după cum îl numește Marius Oprescu, era de așteptat să apară și un „drept la replică” – oficial, din partea social-democraților olteni.

 «Partidul Național Liberal Olt continuă să facă o campanie mizerabilă și anul acesta. La fel ca în 2016, când a fost sancționat pentru răspândirea de  materiale denigratoare la adresa Partidului Social Democrat, PNL Olt recidivează și în această campanie, lansând un ziar mincinos și defăimător la adresa PSD,  o campanie specifică și demnă de anii ‘90. Cu o campanie axată numai pe atacuri murdare la adresa adversarilor politici, reprezentanții PNL Olt omit să spună electoratului că au în componență o serie de persoane cu dosare și probleme de ordin penal, inclusiv în vârful conducerii.

Deci, dacă vorbim despre oameni certați cu legea, aceștia sunt printre rândurile Partidului Național Liberal, Partidul Social Democrat neavând pe liste niciun candidat cu probleme de ordin penal. Despre nepotismul clientelar și politic, cei mai în măsură să vorbească sunt tot cei de la PNL, care în numai câteva luni de la preluarea guvernării, au acaparat toate instituțiile publice din județ și din țară. Noi ne-am adresat deja instituțiilor abilitate și așteptăm luarea unor măsuri concrete, în spiritul și litera legii. Până să fie însă sancționați de autorități, PNL-iștii vor fi sancționați de electoratul din Olt la alegeri», se arată în comunicatul de presă semnat de Marius Oprescu, liderul social-democraților olteni, citat de ziaruldeolt.ro.