Focarul de coronavirus de la Spitalul Schitu se extinde. In loc sa ia masuri presedintele CJ e ocupat cu promisiunile de campanie

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, marți, 18 august, zece cazuri COVID-19 pentru județul Olt, în ultimele 24 de ore, astfel numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 1.085.

Dintre cazurile nou confirmate, șapte sunt cu transmitere comunitară, iar trei sunt la Spitalul Schitu. Astfel, în ultima zi, la unitatea medicală din Schitu au fost confirmați cu virusul SARS-COV2 doi pacienți și o asistentă. În total, în focarul de la Schitu sunt 68  de cazuri, din care 20 de angajați și 48 pacienți.

Din cauza focarului de Spitalul Schitu, satul Greci a intrat pe 9 august în carantină pentru două săptămâni.

Tot marți, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 18 olteni au primit vestea că nu au scăpat de virusul SARS-COV2.

Între timp, președintele CJ Olt, care are in grija unitatea de la Schitu, e ocupat sa faca promisiuni pentru campania electorala. Ieri s-a afisat cu candidatul PSD la primaria Balș. De altfel, Cătălin Rotea se bucură de susţinerea totală a candidatului pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, Marius Oprescu.

„Acum patru ani, Cătălin Rotea a intrat într-o luptă care nu era a lui. L-am convins atunci să candideze la Balş, cu două luni înainte de locale, şi spre surprinderea tuturor a reuşit să câştige bătălia pentru Consiliul Judeţean, pentru Consiliul Local, şi din cauză că unii dintre coechipierii noştri n-au crezut în victoria lui, a pierdut la o sută şi ceva de voturi bătălia pentru primărie. La patru ani distanţă, lucrurile stau cu totul altfel. Cătălin vine după o experienţă bună în administraţia publică şi a dovedit-o prin mandatul pe care l-a avut de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, când a reuşit să aducă 206 proiecte în judeţul Olt, pe PNDL 2, şi cred că prin mandatul de la Spitalul Judeţean şi-a arătat adevărata valoare, pentru că cred că a fost unul dintre cei mai buni manageri pe care i-a avut Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, până în momentul de faţă. Eu vreau să îi spun lui Cătălin că sunt convins că va fi unul dintre cei mai buni primari pe care îi va avea Balşul. Vă rog să-l felicitaţi cu toţii pentru că, o dată cu depunerea candidaturii, Cătălin Rotea este deja primar. Ştiţi că nu sunt un om arogant, dar sunt ancorat bine în realitate. Cătălin, de astăzi de când şi-a depus dosarul, va fi primar la Balş. Cătălin, felicitări! Să faci treabă bună pentru bălşeni, pentru că bălşenii merită mai mult decât un primar arogant, incompetent, care n-a urmărit, în această perioadă, decât propriul interes”.