Fostul director CNAIR dă târcoale la drumuri în timp ce DNA se face că lucrează

Bogdan Laurențiu Bratu, fost director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, este judecat pentru înșelăciune, fiind acuzat că s-a angajat și a fost promovat în funcții de conducere pe baza unei diplome de licență false. Bratu a adus un prejudiciu de peste un milion de lei instituției. Libertatea a aflat cum și-a obținut Bratu diploma, deși nu avea studii superioare.

În aprilie 2021, un scandal uriaș a zguduit CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) după ce unul dintre directorii celor șapte regionale de drumuri a fost acuzat că a prezentat la angajare o diplomă de licență falsă. Bogdan Laurențiu Bratu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, a fost reținut de procurorii Parchetului General și pus sub acuzare pentru înșelăciune. Libertatea vă prezintă firul unei înșelăciuni care a început în 2014, când Bogdan Bratu s-a angajat la CNAIR cu o diplomă falsă și a rămas în companie vreme de șapte ani, până în 2021.

Beneficiar al fabricii de diplome false din Teleorman Bogdan Laurențiu Bratu s-a numărat printre numeroșii beneficiari ai „fabricii de diplome false din Teleorman” care a funcționat de-a lungul anilor în România. O arată o anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 prin care a fost trimis în judecată și ulterior condamnat fostul rector al universităţilor „Alexandru Ghica” și „Europa Ecor”, Mina-Silviu Dobronăuţeanu, ambele universități din Alexandria fiind neacreditate și neautorizate.  În urma perchezițiilor efectuate în 2009, a fost ridicat un volum uriaș de acte de studii (diplome de bacalaureat, foi matricole), componente I.T., inclusiv materiale pentru falsificarea unor documente, precum și 48 de cărți de identitate false.  Printre buletinele ridicate din birourile fundației Ergorom 99 se afla și unul ce figura ca fiind Bratu Bogdan Laurențiu. Actul de identitate era unul fals.

Datele de stare civilă, codul numeric personal, domiciliul, seria și numărul corespundeau cărții de identitate originale, emise pe numele lui Bogdan Laurențiu Bratu, însă fotografia era a altui bărbat.   Potrivit datelor din dosar, cartea de identitate falsificată pe numele lui Bogdan Laurențiu Bratu a fost folosită împreună cu alte documente în scopul susținerii examenului de licență în sesiunea martie 2009 la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești. „Din cercetări a rezultat că documentul de identitate menționat a fost falsificat de inculpatul Dencu Liviu Dănuț, în februarie 2009, în scopul facilitării susținerii examenului de licență de către altă persoană în locul titularului (Bogdan Laurențiu Bratu, n.r.)”, au precizat procurorii.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro