Gunoaie si mizerie la poarta spitalului: Focar de infectie langa Spitalul Judetean Craiova, dar autoritatilor nu le pute!

Un teren aflat în spatele Secției de Pediatrie a Spitalului Clinic Municipal Filantropia, situat pe strada Corneliu Coposu, este un focar de infecție, relatează Gazeta de Sud, iar poliția locală nu reușește să identifice proprietarul.

Copiii internați aici văd pe fereastră buruieni, copaci şi arbuşti crescuţi anapoda, mormane de rumeguş, vase de toaletă sparte, cauciucuri și alte mizerii.

„Este o problemă pe care o avem de ani de zile. Acela este un teren privat şi încă nu s-a găsit proprietarul. Ştiu că s-au strâns multe gunoaie acolo. O să intrăm noi, în următorea perioadă, şi o să facem curăţenie, chiar dacă nu avem acest drept, fiindcă terenul nu ne aparţine. Oricum, există o solicitare să se găsească proprietarul. Noi am mai făcut curăţenie acolo în trecut. Însă, nu putem să tăiem copacii, arbuştii şi ce mai e acolo fiindcă nu suntem proprietari. Mă deranjează situaţia aceasta. Nu ştiu cine aruncă gunoiul acolo“, a declarat Liviu Radu, directorul Spitalului Clinic Municipal Filantropia.

Poliţia Locală Craiova anunță că în continuare caută proprietarul. „Cunoaştem situaţia. Acela este un teren privat, iar noi ne aflăm în procedura de identificare a proprietarului. Nu este dificil să găsim proprietarul fiindcă terenul are un număr cadastral. Am făcut solicitarea către Direcţia de Taxe şi Impozite şi vom afla cine este proprietarul. Acesta va fi notificat ca în termen de câteva zile să cureţe întreg terenul“, a declarat Octavian Mateescu, directorul executiv al Poliţiei Locale Craiova.