Guvernarea le aduce mari beneficii PSD-istilor: Baronul Olt Paul Stănescu a ajuns al doilea mare latifundiar al României!

Două companii din Tulcea deținute parțial de Stănescu Ștefan Alexandru, membru al familiei senatorului PSD Paul Stănescu, fost viceprim-ministru și ministru al dezvoltării regionale în Guvernul Dăncilă, au ajuns într-un singur an pe poziția a doua și respectiv a patra în casamentul celor mai mari exploatații agricole din România, informează Economica.net.

Stănescu Ștefan Alexandru, membru al familiei senatorului PSD Paul Stănescu, exploatează alături de alte persoane fizice și juridice a doua cea mai mare exploatație agricolă din țară, potrivit unui clasament la cererea Economica realizat de APIA în funcție de suprafețele cultivate pentru care s-a depus cerere unică de plată în anul 2023.

Stănescu este asociat la Ecologic Danube SRL și Biodelta Resurse SRL din Tulcea, companii care au reușit într-un singur an să urce până pe poziția a doua și respectiv a patra în topul APIA dominat de mai bine de zece ani de S.C. Agricost S.A. Brăila, companie deținută de grupul Al Dahra care exploatează în urma unor contracte de arendă cu ADS 57.720 de hecatre de teren arabil în Insula Mare  a Brăilei.

Mai exact, societatea Ecologic Danube S.R.L., cu activitate principală colectarea plantelor și fructelor din flora spontană și afaceri de 1,4 milioane de lei la un profit de peste 74.800 de lei în 2022 și cu un singur salariat, a devansat Intercereal S.A. Ialomița, companie ce face parte din grupul Tinmar Energy, controlat de antreprenorul Augustin Oancea.

Din datele proprii, Intercereal S.A. Ialomița exploatează aproximativ 23.250 de hectare de teren în Ialomița (Bordușani, Grădiștea, Fetești și Făcăieni), Teleorman (Roșiorii de Vede și Alexandria) și Prahova.

Citeste mai multe pe Economica.net