Halal management! Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, se plânge că spitalul din Slatina a ramas fara medicamente anti-Covid!

Spitalul Slatina şi alte unităţi medicale din ţară au rămas fără medicamentele necesare tratării bolnavilor de COVID-19, potrivit preşedintelui CJ Olt, Marius Oprescu. În loc să prevină astfel de situații și să se pregătească din timp, președintele CJ Olt se plânge în presă și stă cu mâna întinsă ”să-i dea Bucureștiul”.

Acesta a declarat, vineri, că Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a primit, în ultimele două săptămâni, doze de Remdesivir şi Tocilizmab, care ajung doar pentru tratarea bolnavilor într-o singură zi, informează realitateadeolt.ro.

„E un strigăt, sper să-l audă şi cei din Guvernul României: nu sunt medicamente. Vorbim la un an de la apariţia pandemiei şi noi încă nu suntem pregătiţi să aducem medicamente. Nu vorbim de medicamente pe care Spitalul Judeţean ar putea să le găsească pe piaţa liberă, pentru că am găsi soluţii în Consiliul Judeţean, cum am apelat anul trecut la Fondul de rezervă, şi am aloca banii necesari. Vorbim de cele două medicamente care şi-au dovedit eficienţa în tratarea COVID-19, Remdesivir şi Tocilizumab, care nu sunt la liber, sunt distribuite de către Ministerul Sănătăţii şi nu există. În ultimele două săptămâni, am primit 60 de doze din Remdesivir şi 70 de Tocilizumab, în condiţiile în care acestea sunt cantităţile zilnice necesare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Efectiv, avem foarte multe cazuri grave, media internaţilor cu COVID, a suspecţilor şi a celor din ATI este undeva la peste 80 de persoane, pe zi, iar noi avem în utimele două săptămâni, 60 de doze primite. N-avem cu ce să-i tratăm!”, a declarat Marius Oprescu.