In Caracal nu te duci la spital cu masina ca ramai fara ea

Doi adolescenţi din Caracal, în vârstă de 16 şi 17 ani, au fost reţinuţi de poliţişti după ce au furat maşina unei asistente, din curtea Spitalului Municipal.  Cei doi au fost depistaţi de poliţişti, la săptămână distanţă, în comuna Vişina, autoturismul având numere false. Ei au încercat să scape de oamenii legii, iar pe un câmp, din apropierea drumului DN 54, au abandonat vehiculul.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Şerban, a declarat că furtul a fost sesizat miercurea trecută. O asistentă de la Secţia Cardiologie a Spitalului Municipal Caracal, la ieşirea din tura de noapte, a sesizat că autoturismul său nu se mai afla în curtea unităţii medicale.

„În fapt, la data de 2 noiembrie a.c., în jurul orei 07:30, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către o femeie, din municipiul Caracal, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul din parcarea unei unități spitalicești din aceeași localitate. La fața locului s-au deplasat polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Caracal, care au stabilit faptul că, în noaptea de 1/2 noiembrie a.c., persoane necunoscute ar fi sustras un autoturism ce se afla în parcarea unei unități spitalicești din municipiul Caracal. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările în vederea identificării autorilor și a documentării activității infracționale”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

Cei doi adolescenţi care furaseră maşina au fost depistaţi de poliţişti, miercuri, la o săptămână distanţă, în comuna Vişina. Încercând să ascundă fapta, montaseră plăcuţe cu numere false de înmatriculare.

Când au văzut că oamenii legii îi urmăresc, au abandonat maşina pe un câmp, pe marginea drumului naţional DN 54.

„În urma activităților investigativ-operative, polițiștii Poliței Municipiului Caracal, împreună cu polițiștii Poliției Orașului Corabia și ai Secței nr. 10 Poliție Rurală Vișina, au identificat doi tineri, cu vârsta de 16, respectiv 17 ani, ambii din municipiul Caracal, bănuiți că ar fi sustras în noaptea de 1/2 noiembrie a.c., un autoturism din parcarea unei unități spitalicești din municipiul Caracal, pe care ar fi montat plăcuțe cu număr fals de înmatriculare și pe care l-ar fi condus, iar ulterior abandonat pe raza localității”, a adăugat Claudiu Şerban.

Adolescenţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața instanței de judecată cu propuneri legale.