În disperare de cauză, DSP Dolj vrea ca Spitalul CFR şi Spitalul Militar să devină suport Covid-19

Spitalul CFR şi Spitalul Militar din Craiova ar putea să devină unităţi suport pentru Covid-19. Informaţia a fost făcută publică de către Iuliana Manea, director adjunct Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj.

Iuliana Manea a precizat că „în judeţul Dolj s-a încercat ca activitatea în spitale să fie manageriată în aşa fel încât spitalele să intre treptat în lupta cu noul coronavirus“.

„În momentul în care Spitalul de Boli Infecţioase a atins capacitatea maximă, s-au deschis toate clinicile Spitalului Filantropia din cartierul Sărari. S-au extins internările aici, apoi a intrat în această luptă şi Spitalul Băileşti, care se află la capacitate maximă pe secţia de boli infecţioase, a intrat şi Spitalul Dăbuleni, care este aproape de maximum cu capacitatea. Am solicitat Ministerului Sănătăţii să intre şi Spitalul CFR tot pe suport Covid. Aici încercăm să rezolvăm şi cu nişte paturi de terapie intensivă în plus, în prima fază doar pentru cazurile mediu grave, pentru că nu există suficiente ventilatoare. Aşteptăm ca în două săptămâni să primim şi aceste ventilatoare“, a afirmat Iuliana Manea.

Spitalul CFR şi Spitalul Militar ar putea deveni suport Covid

„De asemenea, am solicitat Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării Naţionale ca şi Spitalul Militar din Craiova să intre în acest circuit de suport Covid, pentru că şi aici există secţii de boli infecţioase şi pneumologie şi sunt şi specialiştii necesari“, a mai spus Manea.

Directorul adjunct al DSP Dolj a mai precizat că s-a reuşit ca persoanele asimptomatice din Dolj să stea în izolare la domiciliu, cu indicaţia ca, în cazul în care starea lor de sănătate se deteriorează, să sune la 112 şi să se prezinte la spital. „Nu suntem în situaţia în care spitalele să fie pline. Într-adevăr, nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă sau dacă se eliberează un loc se ocupă în 10-15 minute, pentru că sunt pacienţi în aşteptare, fie pe secţii, fie în UPU“, a spus Iuliana Manea.