În Gorj nu mai sunt localități în scenariul roșu. Dar teste face cineva?

Numărul cazurilor de coronavirus înregistrează o scădere ușoară în ultimele două zile, după ce de câteva săptămâni au fost creșteri constante la nivelul multor localități din județul Gorj.

Direcția de Sănătate Publică Gorj nu a mai raportat marți vreo localitate care să se încadreze în scenariul roșu.

Cel mai mare număr de cazuri de coronavirus la mia de locuitori este înregistrat în continuare la Bustuchin, respectiv 2,65. În topul comunelor și orașelor cu o incidență de 1,5 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile mai sunt alte nouă localități: Godinești, Polovragi, Târgu Jiu, Căpreni, Novaci, Turcinești, Licurici, Lelești și Țânțăreni. Singura localitate unde trendul este în creștere în ultimele două zile este municipiul Târgu Jiu, care a trecut de 2 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Incidența rămâne scăzută la nivel de județ

În municipiul Târgu Jiu au fost înregistrate în ultimele două săptămâni 192 de cazuri.

La nivelul județului Gorj au fost depistate în ultimele 14 zile 423 de cazuri de coronavirus, dintre care 10 în rândul minorilor. Incindența anunțată miercuri de către Direcția de Sănătate Publică Gorj era de 1,18 cazuri la mia de locuitori în ultimele două săptămâni.

Astfel, Gorjul se menține în continuare între județele cu un număr scăzut de infectări. Este de precizat că de miercuri zece localități din Gorj au revenit în topul celor care nu mai înregistrau cazuri de Covid. Este vorba de următoarele comune și orașe: Brănești, Bumbești-Pițic, Ciuperceni, Hurezxani, Țicleni, Slivilești, Stănești, Stejari, Scoarța și Văgiulești.