Încă o dovadă de incompetență și prost management: Spitalul Județean Tg. Jiu a rămas fără kituri de testare!

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a rămas fără kituri de testare pentru unul din extractoarele existente în cadrul Laboratorului de genetică moleculară, unde se fac analizele COVID.

Conducerea spitalului spune că vina nu îi aparține, ci s-a ajuns aici din cauza deficitului la nivel național de teste de extracție pentru extractorul GENE FINDER, unitatea medicală se află în imposibilitatea de a mai efectua extracții pe acest aparat. Aceste kituri de extracție sunt puse la dispoziția Spitalului Județean exclusiv prin UNIFARM ROMANIA și, în acest moment, ele sunt indisponibile la nivel național. Pe de altă parte, probleme similare nu se înregistrează în alte spitale din țară.

Pe 3 noiembrie, Serviciul de achiziții al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a înaintat o comandă de 6.400 de teste către SN UNIFARM, comanda care nu a fost onorată până în prezent. Pentru cel de-al doilea extractor din dotarea SJU, MAG CORE SUPER, mai există 864 de kituri de extracție și 800 de kituri de detecție.

Recoltarea probelor se face conform metodologiei de testare emise de INSP, iar numărul de teste diferă de la o zi la alta, în funcție de solicitări. Cu toate acestea, pe 10 noiembrie au fost raportate 139 de teste prin aplicația Corona Forms, probele fiind prelucrate în mai puțin de 24 de ore de la primirea lor, la Laboratorul de genetică moleculară.