Inca un politician oltean condamnat pentru hotie: 5 ani de puscarie, impreuna cu sotia!

Jan Militaru, fost viceprimar al comunei Milcov a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru contrabandă calificată. Şi soţia acestuia, Rodica Daniela Militaru, a primit o pedeapsă de închisoare cu executare – trei ani şi patru luni.

În acelaşi dosar o angajată a familiei Militaru, Carmen Podaru, a primit doi ani şi şase luni de închisoare suspendare.

Decizia a fost luat luată de magistraţii Curţii de Apel Craiova, joi, şi este definitivă. Prima instanţă, Judecătoria Balş, o achitase pe Rodica Daniela Militaru.

Totodată, instanţa îi interzice lui Jan Militaru, ca pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 3 ani.

De asemenea, instanţa a dispus menţinerea sechestrului asigurător pe mai multe autoturisme ale lui Jan Militaru, pe conturile sale bancare, dar şi pe mai multe terenuri imobile pe care acesta le deţine. Sub sechestru rămân şi o casă de locuit în suprafaţă de 159 de metri pătraţi, din Milcov, şi un apartament din Slatina.

Jan Militaru, care era şi consilier local din partea PNL, a fost arestat preventiv pe 20 iunie 2019, după ce a fost săltat de poliţişti, în urma unor percheziţii, oamenii legii găsind sute de mii de ţigări de contrabandă. Tot atunci, în arest preventiv au fost plasate şi soţia acestuia, Rodica, dar şi o angajată la magazinul familiei, Carmen Podaru. Acestea au fost palsate, ulterior, în arest la domiciliu. Ulterior, şi Jan Militaru a fost eliberat din arestul preventiv.

Nouă percheziții au fost desfășurate, în luna iunie 2019, de polițiștii olteni, aproximativ 685.000 de țigarete fiind confiscate.

Perchezițiile au fost desfășurate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, împreună cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, la domiciliile unor persoane și la sediile/punctele de lucru ale unor societăți comerciale, din Slatina și Milcov.

Patru persoane au fost aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.