Industria Olteniei pe butuci: Alro a închis şi a treia hală de electroliză!

A treia hală de electroliză a Alro Slatina a fost închisă, joi, în contextul creşterii necontrolate a preţurilor la energia electrică.

Este vorba despre Hala nr. 7, care se închide începând de astăzi, după ce acelaşi lucru s-a întâmplat cu halele nr. 8 şi nr. 9.

„Astăzi, la ordinul măcelarului de la ministerul Energiei oprim și hala nr.7. Am oprit 3 hale, un adevărat măcel. Nu știu cum te mai rabdă Dumnezeu, domnule ministru”, spune preşedintele Sindicatului Aluministul, Constantin Popescu.

Alro Slatina a anunţat că, în contextul situației excepționale de pe piețele de energie și gaze, Consiliul de Administrație a adoptat, în ședința din 27 decembrie 2021, programul de producție pe anul 2022 ce vizează reducerea  activităţii de producţie a aluminiului primar. Este vorba despre închiderea a trei din cele cinci hale de producţie.

Conducerea societăţii asigură însă că nu se vor efectua disponibilizări, „pentru moment”, însă sindicatele spun că acest lucru nu se poate, dacă nu se mai produce.

Potrivit sindicatelor din Alro, unul din patru angajaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic, în perioada următoare, ceea ce înseamnă peste 1.800 de oameni.

Sursa: Realitatea de Olt