Interlop celebru saltat de Politie chiar de pe holurile Judecătoriei Caracal

Interlopul Remus Rădoi, zis Codiţă din Caracal, a fost ridicat, marţi dimineaţă, chiar de pe holurile Judecătoriei Caracal şi dus la audieri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Rădoi, revenit în atenţia publică după dosarul lui Gheorghe Dincă, se afla la Judecătoria Caracal unde este inculpat într-un dosar de vătămare corporală din culpă.

Pe numele său fusese, însă, emis un mandat de aducere de către procurorii Parchetului Curţii, iar Codiţă a fost ridicat de pe holurile instanţei caracalene şi dus la Craiova pentru a fi audiat într-un dosar de evaziune fiscală.

În august 2020, Remus Rădoi a fost reţinut pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, fiind acuzat tot de evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor, Codiţă este administratorul în fapt al firmei de pază Safety şi este acuzat că, în perioada 2016-2019,  a dedus nelegal TVA în valoare de peste 250.000 lei şi că a folosit bunurile societăţii în inters personal. Prejudiciul adus firmei se ridică la 450.000 lei

În acest dosar, au fost desfăşurate percheziţii la locaţii din Craiova, Bucureşti şi Caracal, la acea dată Codiţă fiind găsit în Capitală.

„În fapt, cei în cauză, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale specializată în activități de pază și protecție, în perioada ianuarie 2016-august 2019, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, ar fi asigurat declararea și înregistrarea în evidența contabilă de achiziții nereale, de la mai multe societăți furnizoare, în baza cărora a fost dedus nelegal TVA, sustragandu-se astfel de la plata obligațiilor fiscale în sumă de 245.937 de lei. De asemenea, în perioada 2018-2019, cei în cauză ar fi folosit resursele financiare ale societății într-un scop contrar intereselor acesteia, respectiv în scopul de a favoriza o alta societate , administrată de cei doi, producând astfel un prejudiciu de 459.735 de lei”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Dolj.

Sursa: Realitatea de Olt