Jaf la drumul mare in Primaria Slatina! Termometre de 33 de lei cumpărate în pandemie cu 250 de lei bucata

La Slatina, de exemplu, centrele de vaccinare au fost amenajate cu produse cumpărate de la aceeași firmă, Blăjan Comfort 2017 SRL, în urma a cinci contracte încheiate prin atribuire directă, scrie Libertatea. Valoarea totală a contractelor a fost de 130.000 de euro.

Firma, înființată în 2017, se numește Blăjan Comfort 2017 SRL și este deținută de Alexandru Blăjan. Obiectul de activitate este „administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract”. În 2019, nu figura cu niciun angajat, avea cifra de afaceri zero și o pierdere de 1.831 de lei.

În plus, primăria a plătit prețuri de câteva ori mai mari pentru multe dintre obiectele cumpărate.

De exemplu, tonerul pentru imprimante este Xerox Black și fiecare bucată dintre cele 12 cumpărate a costat 300 de lei. 

Același toner costă 91,98 de lei pe site-ul tonerpartner.ro, așadar, de trei ori mai puțin.

În cazul monitoarelor, același tip de monitor cumpărat de primărie cu 695 de lei de la această firmă costă, pe emag.ro, doar puțin peste 400 de lei.

În cazul termometrelor, unele cu descrierea identică celei din SICAP, având exact aceleași specificații tehnice și dimensiuni, se găsesc la prețul de 33 de lei/bucata. Primăria le-a cumpărat cu 250 de lei. Primăria le-a cumpărat, așadar, cu un preț de până la 8 ori mai mare. 

Contactat de Libertatea pentru a explica aceste achiziții, primarul Emil Moț (PSD) a declarat, mai întâi, că nu știe despre ce este vorba, fiindcă a fost plecat în concediu. 

Apoi, când a aflat că achizițiile datează de la sfârșitul lunii ianuarie, Moț a dat vina pe guvernul condus de Florin Cîțu, spunând că edilii au avut prea puțin timp la dispoziție pentru a amenaja centrele de vaccinare.

Sursa: europafm.ro