Joi se dau in folosinta primii kilometri ai drumului expres Craiova-Pitesti. Balsul scapa de traficul greu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, a confirmat în mod oficial că, de joi, 21 aprilie, se va deschide traficului rutier Lotul 1 al Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti.

Oficialul din Ministerul Transporturilor a făcut o vizită pe tronsonul care va fi dat în folosinţă, săptămâna viitoarea.

„Am făcut astăzi ultima vizită pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești, înainte de recepția și darea în folosință a Lotului 1 al Tronsonului 2, care va asigura preluarea traficului în zona orașului  Balș. Este vorba despre primii 18,5 km din Drumul Expres Craiova – Pitești, respectiv Lot 1 km 17+700 – km 36+200 din Tronsonul 2”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

După deschiderea circulației rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel:

pe relația Craiova-Pitești, accesul se face din DN65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș

pe relația Pitești-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN65, spre localitatea Piatra Olt

Scrioşteanu spun că, în scurt timp vom da în trafic și Lotul 2 al Tronsonului 2.

Tronsonul 2 are o lungime de 39,85 km, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.

Drumul Expres Craiova – Pitești este împărțit în 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. Vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.