Justitia in Slatina: Oltean condamnat la un an si o luna de inchisoare cu suspendare dupa ce a batut un om cu furca, acesta decedand ulterior

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Izvoarele, sat Alimăneşti, a fost condamnat de Judecătoria Slatina la un an și o lună închisoare cu suspendare după ce l-a bătut pe un consătean cu furca în cap. Victima a decedat, în timpul procesului.

Potrivit încheierii instanţei de judecată, scandalul a izbucnit în urmă cu patru ani, la 31 iulie 2018, când persoana vătămată se afla chiar în căruţa inculpatului.

Pe fondul unui conflict verbal anterior, dintre persoana vătămată şi o altă persoană, inculpatul a oprit căruța, a luat o furcă, a coborât și a început să lovească victima în zona capului.

În încercarea de a se apăra, ridicând brațul pentru a se feri, persoana vătămată a fost lovită de inculpat și la mâna stângă, după care a căzut la sol iar inculpatul a plecat.

A doua zi, bărbatul bătut a solicitat o ambulanță,  întrucât nu se simțea bine, fiind transportat la spital, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.

„Potrivit concluziilor certificatului medico-legal nr. 671/A2 din data 06.08.2018 eliberat de S.J.M.L. O__ (fila 30 dup), persoana vătămată B______ B______ a suferit leziuni traumatice (TCC acut închis, traumatism umăr stâng, traumatism maxilo-facial, fractură fără deplasare arcadă zigomatică stg.) care s-au putut produce la data de 31.07.2018 prin lovire cu corpuri dure și care au necesitat pentru vindecare 20-25 zile îngrijiri medicale”, arată sursa citată.

Victima a murit, ulterior, în anul 2020, în timpul desfăşurării procesului.

Agresorul a fost condamnat la un an şi o lună de închisoare cu suspendare şi la plata cheltuielilor de spitalizare a victimei, către familia acestuia, în cuantum de 1.149, 40 lei.

Decizia Judecătoriei Slatina nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.