Coronavirusul face ravagii în Liceul de Arte din Craiova

Direcţia de Sănătate Publică Dolj a raportat joi noi cazuri de Covid 19 în rândul elevilor şi al cadrelor didactice. Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova este aproape de a aplica planul roşu.

Au fost confirmate deja două cazuri şi se mai aşteaptă încă un rezultat. „Avem confirmare pentru un cadru didactic încă de luni. Respectivul cadru didactic a predat la patru clase, care au intrat în izolare. Mai avem confirmată cu Covid 19 şi secretara, care a intrat în contact cu foarte multe persoane din şcoală. Şi mai aşteptăm rezultatul pentru încă un cadru didactic. Dacă se confirmă vom avea trei cazuri. În cazul a trei cazuri intrăm în scenariul roşu”, a precizat Lucia Croitoru, directorul Liceului de Arte „Marin Sorescu”.

Totodată, conform ultimelor informaţii a mai apărut un caz în rândul elevilor de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova. Elevul confirmat face parte dintr-una din cele trei clase în care deja erau alţi elevi confirmaţi. În total, la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova sunt patru elevi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Şi la Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova a apărut un caz de Covid 19 în rândul cadrelor didactice. Clasa la care a predat profesorul respectiv a intrat în izolare. „Este un cadru didactic care nu a ami venit la şcoală de miercuri, săptămâna trecută. Anterior a avut ore doar la o grupă de elevi. Sunt elevi de clasa a X-a care intră în izolare. Oricum intrau on-line, că sunt în scenariul 2”, a precizat Liviu Cotfasă, directorul Colegiului Naţional „Elena Cuza” din Craiova.