Liderii de sindicat de la Alro s-au luat la bataie intre ei. Acum doua zile unul s-a sinucis!

Scandal între doi lideri de sindicat de la Alro Slatina după ce, în urmă cu două zile, un coleg al lor s-a sinucis după ce a fost trimis în șomaj tehnic.

Totul s-a petrecut în fața camerelor de luat vederi ale jurnaliștilor de la Antena 3. În timp ce președintele Sindicatului „Aluministul”, Constantin Popescu, răspundea întrebărilor reporterului tv, liderul unui alt sindicat a intervenit. Ion Ion, președintele Sindicatului Solidaritatea, s-a apropiat și a început să rostească vorbe grele la adresa celuilalt lider, pe care l-a scuipat, iar pe reporter l-a acuzat că a venit la Alro „plătit de Dobra” (Gheorghe Dobra este directorul general al companiei).

Totul s-a întâmplat în direct la tv.

Contactat de OLT-ALERT să explice gestul colegului său, Constantin Popescu a declarat că va depune o plângere penală împotriva celuilalt.

„Nu i-am făcut nimic. A apărut și a venit la mine în timp ce răspundeam întrebărilor puse de reporterul de la Antena 3. I-am zis să ne lase în pace, atâta tot, iar el a început să spune vorbe murdare și să scuipe. Lucrurile nu vor rămâne așa, îi fac plâneger penală și îl dau și în judecată”, a declarat președintele Sindicatului „Aluministul”.

Sursa video: Antena 3

Un muncitor de la Alro care a fost trimis în șomaj tehnic, alături de alte câteva sute de angajați, a fost găsit spânzurat, luni dimineață, în garsoniera lui din Slatina. Acesta a lăsat și un mesaj pe o factură la energia electrică: „Ultima soluție – o moarte”.

Compania s-a văzut nevoită să trimită în șomaj tehnic 600 de angajați după ce, la începutul acestui an, și-a redus cu 60% capacitatea de producție, măsură decisă de conducere după ce prețurile la energia electrică și la gazele naturale au explodat.

Președintele Sindicatului „Aluministul” îi acuză de această situație pe premierul României, Nicolae Ciucă, și pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, spunând că nu au făcut nimic în a ajuta industria românească în contextul exploziei prețurilor la energie.

În mai multe rânduri, sindicaliștii de la Alro au protestat în Slatina, dar și la București, în fața sediului Guvernului, cerând premierului Ciucă reglementarea pieţei de energie prin limitarea preţurilor la gazele naturale şi energie electrică la valoarea celor din decembrie 2020, pentru cel puţin un an, şi instituirea unei diferenţe de tratament între clienţii non-casnici care nu au beneficiat de ajutor de stat, legiferat prin OUG 81/2019, şi cei care au beneficiat de prevederile acestui act normativ.

De asemenea, sindicatele au solicitat eliminarea exceptării beneficiarilor OUG 81/2019 de la plafonarea preţului energiei electrice şi plafonarea preţului acesteia la maxim750 lei/Mwh.

În plus, protestatarii au cerut de mai multe ori demisia ministrului Energiei, pe care îl consideră principalul vinovat de criza din energie.

Acum, după ce un muncitor de la Alro, aflat în șomaj tehnic, s-a sinucis, președintele Sindicatului „Aluministul” arată spre premierul României și spre ministrul Energiei.

„De ce mă întrebați pe mine de acest caz? Întrebați-l pe Ciucă și pe Popescu de ce se spânzură angajații Alro, după ce au fost dați în șomaj tehnic. Eu le-am spus că mulți dintre ei se află în situații precare, au rate la bănci, familii de întreținut”, a declarat Constantin Popescu.

Alți doi angajați ai Alro, aflați și ei în șomaj tehnic, au suferit comoții cerebrale.