Mafia PSD din Olt: Denunțată de Darius Vâlcov, Ioana Gușatu, a fost condamnată la doi ani de închisoare pentru trafic de influență!

Tribunalul Olt a condamnat-o pe Ioana Gușatu, denunțată de fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov, la doi ani de închisoare cu suspendare, informează olt-alert.ro.

Sentința a fost pronunțată vineri, instanța dispunând și luarea măsurii sechestrului judiciar asupra sumei de 2000 euro aflată în contul bancar al femeii.

„In baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpata Guşatu Ioana la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă prev. de art. 291 alin.1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere aplicată inculpatei Guşatu Ioana, pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. (…) In baza art. 404 alin.4 lit.d Cod procedură penală raportat la art. 291 alin. 2 cod procedura penala confiscă de la inculpată suma de 2000 euro depusă la BRD – GSG sucursala Slatina conform chitanţei de depunere numerar nr.2103261059000000 pe numele Guşatu Ioana”, se arată în sentința Tribunalului Olt.

Decizia nu este definitivă, inculpata având la dispoziție 10 zile de la comunicare să formuleze apel împotriva sentinței.

Ioana Gușatu a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență după ce, la sfârșitul anului 2012, prevalându-se de influența pe care pretindea că o are pe lângă primarul municipiului Slatina de atunci, Darius Vâlcov, a pretins și primit de la denunțătorul în acest caz, Ilinca Octavian Constantin, suma de 2000 de euro, promițându-i acestuia că îi va facilita obținerea unui contract de prestări servicii, respectiv anveloparea unui bloc.

Surse citate de impactinolt.ro susțin că Ioana Gușatu ar fi mama Ancăi Guşatu, cea care a administrat o vreme una dintre afacerile de care a fost legat numele lui Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei, fost senator și ministru al Finanțelor, condamnat, anul trecut, de Tribunalul Dolj, la șase ani și șase luni de închisoare pentru fapte de corupție care ar fi fost săvârșite în perioada în care a fost primar, sentință contestată prin apel de fostul edil.

Darius Vâlcov mai are o condamnare, pronunțată de Înalta Curte, în faza de fond, la 8 ani de închisoare pentru corupție. Judecata apelului în acest caz a fost suspendată, după ce Completul de 5 judecători de la Înalta Curte a sesizat Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în cazul deciziei CCR privind completurile specializate.

Sursa: olt-alert.ro