Mai mare rusinea: În plin sezon turistic statiunea Ranca a ramas fara apa!

Zeci de unități de cazare din stațiunea montană Rânca, din județul Gorj au rămas din nou fără apă, cu toate că în timpul săptămânii consumul este scăzut, fiind mult mai puțini turiști, scrie Gazeta de Sud.

Constantin Pănescu, președintele Asociației concesionarilor din Rânca, a declarat că multe din pensiunile și cabanele din zona turistică s-au aprovizionat cu apă de unde au putut.

„Rânca este din nou lipsită de apă. Așa se pregătesc administratorii de pensiuni. Aduc apă în timpul săptămânii pentru a avea în week-end. Nu știu de ce an de an trebuie să se treacă prin acest lucru. Interesant este că problema lipsei apei nu a dispărut cu toate că de doi ani de zile rețeaua este administrată de un alt operator. Problema a rămas. Este nevoie în primul rând de o mai bună organizare pentru a interveni la surse și să fie eliminată gheața, apoi este nevoie de investiții rapide, adică încă un bazin pentru stocare, până când se va propune o soluție mai bună. Nu înțelege nimeni de ce nu se intervine o dată. Este o zonă turistică, iar serviciile de bază nu au cum să lipsească”, a declarat Constantin Pănescu.