Management sub orice critică: Spitalul Slatina împrumută tratament pentru pacienţi COVID-19 și președintele CJ Olt cere voturi!

15

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, trage un semnal de alarmă cu privire la supraaglomerarea spitalelor din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus dar şi despre faptul că Ministerul Sănătăţii nu distribuie medicamentele necesare tratării bolnavilor. Astfel, Spitalul Slatina s-a văzut nevoit să împrumute de la o altă unitate medicală din ţară cinci doze de Tocilizumab pentru tratarea unor pacienţi cu COVID-19.

Marius Oprescu a arătat că Spitalul Slatina a trimis la timp documentaţia pentru a primi medicamentele necesare de la Ministerul Sănătăţii. Funcţionarii din cadrul Guvernului au întârziat însă distribuirea.

„Spitalele sunt pline, ATI-urile sunt pline, medicamente nu sunt. Înţeleg că domnul Tătaru apare pe la televizor şi vorbeşte că au depozitele pline şi nu cerem noi la timp medicamente. Vă spun şi o să vă arăt că există documente trimise la timp către Ministerul Sănătăţii. Nu au aceste medicamente sau puţinele medicamente pe care le au sunt date, probabil, către spitalele cu care au ei anumite partipriuri. La Olt avem mulţi internaţi, ne-ar trebui o doză mare de din cele două medicamente, Tocilizumab şi Remdesivir. Sunt două medicamente pe care noi nu le putem cumpăra de pe piaţa liberă. Sunt două medicamente pe care numai Guvernul le distribuie. Noi chiar dacă le plătim, chiar dacă nu costă foarte mult, nu le au. Nu sunt în stare să le procure şi doar ei le distirbuie. Ei hotărăsc atât pentru unul, cât şi pentru celălalt, ce cote se alocă judeţelor”, a declarat Marius Oprescu.

Preşedintele CJ Olt a adăugat că din 360 de doze de Tocilizumab şi Remdesivir necesare tratării bolnavilor din Spitalul Slatina, s-au primit doar 42 de doze de Remdesivir.

„Nouă ne-ar trebui în jur de 360 de doze din fiecare pentru tratarea pacienţilor aflaţi în stare gravă în Spitalul Judeţean Slatina. Până ieri, n-aveam niciun dintre cele două medicamente. Am făcut un apel către Ministerul Sănătăţii să nu se mai laude pe la televizor că au depozitele pline pentru că eu vă demonstrez cu hârtii solicitările noastre din timp pentru aceste medicamente. După ce am făcut valuri şi am sunat prin Ministerul Sănătăţii, ieri ne-au venit 42 de doze de Remdesivir. Celălalt medicament nici nu l-am primit. Pentru cele mai grave cazuri, pe care le-am avut la ATI, ne-am împrumutat de la un alt spital din ţară de cinci doze de Tocilizumab”, a conchis Marius Oprescu.

Obiectivul este câştigarea acestor alegeri atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional. Aşa cum aţi văzut, ultimele sondaje ne dau aproape la egalitate cu Partidul Naţional Liberal, numai că noi suntem pe un trend de creştere, iar ei sunt pe un trend de scădere. Aşa cum cetăţenii ne-au acordat votul şi la alegerile locale, sunt convins că vor fi alături de noi şi la alegerile parlamentare, mai ales că noi avem un program de guvernare naţional cu care venim în faţa electoratului, pe când am văzut un pliant al adversarilor noştri de la PNL.Au luat aceeaşi politică pe care au avut-o la Bucureşti cu USR: veniţi la vot s scăpăm de PSD. Nu cred că este un lucru benefic pentru ţară, nu e un lucru productiv, ba din contră, este un lucru contraproductiv. N-au fost în stare să prezinte două măsuri, n-au venit cu nimic. Cum, de altfel, n-au făcut nimic tot anul, doar au aruncat ţara în haos. Cred că programul nostru de guvernare îi va convinge pe români să fie alături de noi pentru că de fiecare dată, deşi am făcut multe greşeli, am făcut multe lucruri bune. Făcând comparaţie între anii noştri de guvernare şi acest an prăpădit al guvernării PNL, sunt convins că cetăţenii ne vor da votul.

Încercăm să scoatem doi senatori şi patru deputaţi şi eu sunt convins că vom reuşi acest lucru. Aşa cum ştiţi, noi ne bazăm şi pe studii sociologice, iar aceste targheturi nu le stabilim după ureche”.

Va fi o campanie destul de grea. Aşa cum ştiţi, noi ne-am exprimat pentru amânarea acestor alegeri, ca şi în cazul localelor. După locale, rata de infectare a crescut foarte mult, pentru că atunci oamenii au intrat foarte mult în contact. De atunci, lucrurile au degenerat şi au evoluat într-un mod negativ. Astăzi ne apropiem deja de 10.000 de cazuri pe zi. Cred că este o situaţie gravă, iar noi am propus ca şi parlamentarele să fie amânate până în primăvară. Din păcate, cei de la Guvernare îşi doresc foarte mult aceste alegeri pentru că ştiu că, până la primăvară, se va alege praful de bruma asta de procente pe care o mai au. Atunci, bineînţeles, pun pe primul loc interesul lor personal, acela de a câştiga cât mai multe procente ca să le asigure, într-o formă sau alta guvernarea, folosindu-se şi de faptul că au preşedintele ţării. Nu se gândesc la sănătatea românilor.

Probabil că absenteismul va fi unul ridicat şi nici nu putem să-i condamnăm pe români, uitaţi-vă ce se întâmplă, în fiecare zi, la noi în ţară.

Situaţia este una gravă. Lucrurile nu se îndreaptă către o direcţie bună. Capacitatea spitalului în ceea ce priveşte locurile de COVID, deja este aproape de maximum. De asemenea, ieri am avut probleme cu locurile de suspecţi. Erau locurile ocupate la maximum şi nu avem unde să mai ducem pacienţi. Lucrurile nu sunt deloc în regulă, în momentul de faţă. Aşteptăm, pentru că locurile din spitalul nostru atât de COVID-19, cât şi de suspecţi sunt aprobate de Ministerul Sănătăţii. Noi nu le putem folosi la liber.

Aşa cum ştiţi, Spitalul Slatina nu este spital COVID. Tratăm cazuri de COVID-19, dar trebuie să ţinem Pavilionul Central şi Blocul Materno-Infantil curate de infecţia SARS-CoV2, să putem trata toate cazurile din judeţ pe celelalte boli. Aşa cum ştiţi, o dată cu apariţia pandemiei de coronavirus, celelalte boli n-au stat pe loc. Oamenii se îmbolnăvesc şi de alte lucruri, nu doar de COVID şi atunci trebuie să tratăm şi celelalte boli.

Nu mai avem alte spaţii unde să putem aloca locuri pentru COVID-19. O să încercăm o reorganizare. Aşa cum ştiţi, din această vară, Secţia de Psihiatrie de pe Drăgăneşti s-a mutat într-o clădire nouă. Acolo, ne-a rămas spaţiul gol şi am internat cazurile uşoare de COVID-19. De astăzi sau de mâine, în funcţie de când vom termina organizarea unui flux separat, vom interna şi suspecţi pentru a face locuri. Numai că, aşa cum ştiţi, clădirile de pe Drăgăneşti sunt la limita condiţiilor de tratare a unor pacienţi, în sistemul de sănătate. De aia am şi renunţat la spaţiul de acolo. Nu s-au făcut mari reparaţii. Ne apropie de medicina de război. Sunt cazuri peste capacitatea spitalelor, nu numai la noi.

Sursa: Realitatea de Olt