Managerul Spitalului Caracal, medicul Liviu Radu, cercetat într-un dosar al DNA Craiova privind acordarea unor stimulente de risc 

Managerul Spitalului Municipal Caracal, medicul Liviu Radu, cercetat într-un dosar instrumentat de DNA Craiova privind acordarea unor stimulente de risc COVID-19 personalului unităţii sanitare, a fost suspendat din funcţie pe o perioadă de două luni după ce a fost pus de procurori sub control judiciar.

Medicul Liviu Radu a confirmat marţi, pentru AGERPRES, că a fost suspendat din funcţia de manager al spitalului din Caracal la începutul acestei săptămâni, la fel ca şi directorul medical al unităţii, după ce pe 8 iunie procurorul care instrumentează cauza a dispus măsura controlului judiciar pentru cei doi.

Măsura controlului judiciar a fost contestată de Liviu Radu la Tribunalul Olt, instanţa fixând termen de judecată pe data de 16 iunie.

Liviu Radu a afirmat că în dosarul privind stimulente pentru risc COVID-19 la Spitalul Municipal Caracal, deschis în primăvara anului 2021 în urma unor sesizări, s-a constatat că trei angajaţi au primit de mai multe ori acel spor iar alte persoane nu l-ar fi primit, deşi ar fi fost îndreptăţite.

Managerul spitalului a susţinut că listele în baza cărora au fost acordate stimulentele, semnate de el şi de directorul medical, au fost întocmite de şefii de secţii şi lucrate de contabilitate.

„Eu şi directoarea medicală am fost numiţi în noiembrie, deja şefii de secţii făceau dosarele cu personalul îndreptăţit să primească acest stimulent, dosarele erau vizate de directorul medical, erau vizate de contabilitate, în baza listelor transmise de şefii de secţii. Se mai acordase înainte de numirea mea o tranşă de stimulente, am considerat că se ştiau procedurile, era o listă de 300 de persoane, nu am verificat cine e pe listă. Sunt trei persoane care au încasat stimulentul de mai multe ori, ulterior au returnat banii, dar probabil că rămâne fapta ori procurorii au considerat că tot fondul nu e în regulă. Eu la început, la primele audieri, m-am prezentat şi fără avocat, pentru că nu am văzut de ce ar fi probleme, ştiind că listele au fost făcute de şefii de secţii şi lucrate de contabilitate. Săptămâna trecută, joi, procurorul m-a chemat şi m-a înştiinţat despre luarea măsurii controlului judiciar, iar luni am fost suspendat temporar din funcţie, pentru două luni. Am contestat controlul judiciar”, a spus Liviu Radu pentru AGERPRES.

Primăria Caracal a numit un nou director medical la spital, pe medicul Dragoş Neacşu, care va conduce unitatea medicală pe durata în care managerul este suspendat din funcţie.