Marius Oprescu, președintele CJ Olt, lauda primariile PSD care stau cu mana intinsa la guvern sa primeasca niste bani

Marius Oprescu, președintele CJ Olt, a declarat vineri, 10 decembrie, că primăriile din județ vor primi bani pentru a scăpa de problemele financiare. Șeful PSD a explicat cum vor fi împărțiți banii din fondul de rezervă.

„În ședința de astăzi (nr. red. – vineri, 10 decembrie) de Guvern, din informațiile pe care eu le dețin, se aprobă prin hotărâre din fondul de rezervă 6,5 milioane lei de fiecare județ pentru asigurarea cheltuielilor DGASPC-urilor și 5 milioane pentru municipiile reședință de județ, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă hotărâre de guvern prin care se dau tuturor localităților, comunelor 250.000 de lei, orașelor 1 milion și municipiilor nereședință de județ 2,5 milioane de lei. Prin alocările acestea sunt convins că toate primăriile ar trebui să nu aibă probleme financiare. Acum, dacă unii nu și-au gestionat bine bugetul și după aceste alocări mai au încă probleme financiare, înseamnă că nu și-au gestionat bine bugetul. Dar este exclus ca în urma primirii acestor bani să nu poți să închizi aceste resturi care rămân la final de an”a spus șeful forului județean.

Consilierii județeni au aprobat în ședința de vineri rectificarea bugetară a Oltului, banii necheltuiți de CJ fiind alocați pentru plata parțială a salariilor la DGASPC, unde sunt deja întârzieri.

„La rectificarea de astăzi (vineri n.r.) am prins bani, din economiile noastre, și am plătit parțial din salariile Direcției Generale de Protecția Copilului și Persoanelor Vârstnice. Deja am întârziat două zile, noi așteptam această rectificare a Guvernului și am crezut că se face mai devreme, și nu am vrut să așteptăm până săptămâna viitoare. Dar dacă este abia astăzi, se publică luni în Monitorul Oficial, noi puteam să facem ședința luni, până urmau plățile mai trecea o săptămână. Am vrut să facem această rectificare din economiile noastre, am prins o parte din bani astăzi, urmând ca ei în perioada următoare să-și ia salariile. Nu am prins brutul la salarii, adică și contribuțiile care trebuie plătite la stat, dar ei își vor lua banii săptămâna viitoare când vor veni de la Guvern”, a adăugat Marius Oprescu.