Masini de Politie inmatriculate in OLT, prinse in trafic fara asigurare RCA

Poliția Olt a venit cu precizări, după ce ieri pe rețelele de socializare au fost postate imagini cu o mașină folosită de oamenii legii, care nu ar avea asigurare.

Internauții, care spun că acest caz nu este singular, au verificat, cu numărul de înmatriculare, pe un site specific, dacă autoturismul avea RCA, rezultatul arâtând că, mașina pe care era montat un aparat radar, nu avea poliță de asigurare.

„Având în vedere unele informații apărute pe o rețea de socializare cu privire la lipsa asigurărilor de răspundere civilă auto a autospecialelor de poliție aparținând Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Compartimentul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Inspectoratul de Poliție Județean Olt are semnat un contract de prestări servicii cu o societate specializată în asigurări, reasigurări și daune.

Autospecialele de poliție, utilizate în exercitarea atribuțiilor de serviciu de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, dețin documentele legale, necesare circulației pe drumurile publice, valabile, în conformitate cu prevederile legale incidente acestui domeniu.

De asemenea, facem precizarea că nu au existat sincope în ceea ce privește încheierea unor polițe noi de asigurare RCA ale autospecialelor aflate în gestiunea Inspectoratului de Poliție Olt și că, unele autospeciale, dețin contract de asigurare de răspundere civilă auto RCA, fiind folosit pentru validare numărul de șasiu și/sau numărul de înregistrare MAI”, a transmis Poliția Olt.