Ministerul Culturii se implică în reabilitarea și modernizarea Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova

După 47 de ani de existență, clădirea Teatrului Național “Marin Sorescu” (arhitect: Alexandru Iotzu) are nevoie de o aducere la zi a tuturor sistemelor care îl deservesc.
Zilele trecute a fost depusă la Ministerul Culturii documentația pentru reabilitarea și modernizarea Naționalului craiovean. Proiectul depus de Gabriel Marciu, director general adjunct, solicitat și susținut de secretarul de stat Mihai Firică, își propune revitalizarea unor spații neutilizate și deschiderea către public, reconfigurarea sălii și modernizarea scenei la cele mai înalte standarde, precum și alte investiții extrem de necesare pentru o instituție de nivel internațional.
Teatrul Național „Marin Sorescu” merită din plin să ocupe această poziție prioritară pentru investiții în domeniul culturii. Proiectul propune inclusiv efectuarea de lucrări de consolidare, reabilitare termică, înlocuire instalații funcționale și pentru spectacole existente, modificări interioare de compartimentări pentru respectarea normelor ISU, înlocuire tâmplărie exterioară cu menținerea (geometriei) stereotomiei existente, funcționalizarea spațiului tehnic de la subsolul S2 prin schimbarea de destinație din spațiu tehnic în centru expozițional și asigurarea de circulații către parterul clădirii, cu modificări structurale și nestructurale, toate acestea fără a afecta structura istorică a clădirii, una dintre cele mai valoroase opere arhitectonice din România, competitivă pe plan european. Să fie într-un ceas bun! Nicolae Coande – Teatrul Național „Marin Sorescu” […]