Ministrul Economiei a anuntat o noua investitie de amploare in Oltenia. Comisia Europeana si-a dat acordul!

Un nou pas spre centrala pe gaz și hidrogen de la Halânga.

Comisia Europeană şi-a dat acordul pentru centrala pe gaz și hidrogen de la Halânga. Anunţul a fost făcut de către ministrul Energiei, Virgil Popescu. Este vorba despre un proiect pilot.

Comisia Europeană au acceptat proiectul- pilot al centralei pe gaz şi hidrogen de la Halânga din punctul de vedere al conceptului a spus ministrul care a subliniat faptul că terenul pe care va fi ridicată centrala a fost cumpărat şi se lucrează la studiul de fezabilitate.

„Credeţi-mă, se uită şi cei din Europa de Vest la proiectul nostru şi îl vor lua. A fost o gândire a noastră iniţială şi, când am prezentat-o la Bruxelles, au rămas foarte plăcut surprinşi”- VP.

Decarațiile au fost făcute de Virgil Popescu sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Prefectura Mehedinţi.

„Vă pot spune că, practic, a fost achiziţionat terenul de la Halânga, întregul amplasament a fost achiziţionat de către lichidator. Anul trecut, aici, la Halânga, s-a semnat un memorandum între Romgaz şi GSP Power, acum s-a achiziţionat terenul, se lucrează la studiul de fezabilitate.

(…)vorbim de centrala de producere a gazului natural de 150 MW, 50 MW panouri fotovoltaice care vor produce hidrogen iar acel hidrogen va fi reintrodus în centrală şi ars într-un amestec cu gaz natural producând o energie mai mare şi mai curată.

Acest proiect pilot a fost trimis Comisiei Europene şi, spre marea mea bucurie, a fost acceptat din punct de vedere al conceptului ca un concept de producere a energiei electrice pe bază de gaz mult mai curată decât în mod normal”, a anunţat ministrul Energiei.

Anunţul privind parteneriatul între Romgaz şi compania GSP Power pentru realizarea centralei de la Halânga, lângă municipiul Drobeta Turnu Severin, a fost făcut în luna septembrie a anului trecut.