Ministrul Economiei, candidat în Mehedinți: ”Taxele nu vor crește, nu tăiem salariile”

Actualul ministru al Economiei, Virgil Popescu (candidat pentru un nou mandat de deputat din partea PNL Mehedinți), a transmis, luni seara, în emisiune la Realitatea Plus, că România a evitat recesiunea, înregistrând o creștere economică de 3,6%, cu toate neajunsurile din această perioadă de criză pandemică.

Virgil Popescu a subliniat că noul program de guvernare al PNL se bezează pe investiții, fapt ce va duce la o și mai mare creștere economică. Totodată, el a infirmat orice zvon/declarație privind tăierea salariilor din sectorul bugetar ori legat de majorarea taxelor. Popescu a apreciat că zvonul pornit din gura unui oficial al BNR „e o temă falsă”, care nu reprezintă poziția instituției.

„Eu nu cred  în domnul Valentin Lazea (economistul șef al BNR, cel care afirma recent că deficitul bugetar e prea mare și că se impun ajustări la cheltuielile de stat – n.red). El este discipolul domnului Georgescu. Infirm categoric că ne pregătim să dăm oameni afară sau că tăiem salarii. Este exclus (…) Eu când am vorbit despre înghețarea salariilor, m-am referit la demnitari. De altfel, de la 1 ianuarie 2020 au fost deja îngheţate salariile demnitarilor. Prin demnitari înțelegând parlamentari, miniştri, preşedinţi de consilii judeţene (…) Acum, dacă PSD răstălmăceşte este cu totul altceva”, a comentat Virgil Popescu.

Ministrul a subliniat că programul PNL se bazează pe o serie de investiții majore care vor aduce un sprijin important economiei țării. Printre proiectele enumerate, Virgil Popescu s-a referit și la planul Romgaz, de a prelua participaţia de 50% din zăcământul de gaze Neptun Deep, deţinută momentan de ExxonMobil.

„Ne dorim să începem cât mai repede exploatarea în zona Neptun (Marea Neagră). Partenerul nostru, Exxon vrea să vândă, iar Romgaz a luat decizia să cumpere întreaga parte de 50%.  În acest fel, statul va deține jumătate din participație, iar împreună cu Petrom îmi doresc să înceapă exploatarea cât mai curând”, a spus Virgil Popescu.