Până acum n-au avut timp! Fix în campanie începe modernizarea de 4 milioane de euro a Casei de Cultură din Târgu Jiu

Casa de Cultură din Târgu Jiu a primit fondurile necesare pentru lucrările de modernizare. A fost semnat și ordinul de ministru în acest sens. Finanțarea va fi asigurată de către Compania Națională de Investiții.

Urmează să se organizeze licitațiile pentru lucrările care vor dura 14 luni și pentru care autoritățile au deja proiectul. Acesta prevede o sală de spectacole cu 600 de locuri care dispune de aparatura și logistica necesare pentru organizarea de evenimente culturale de amploare. Va mai fi amenajată o sală de spectacole și alte evenimente pentru tineri și mai multe săli pentru repetiții (dansuri, balet etc). Vor mai exista: bibliotecă, cineclub, săli de expoziții, precum și alte spații dedicate unor activități culturale. Este vorba de spații a căror suprafață totală este de 3.926 de metri pătrați, pe mai multe niveluri – subsol, parter și două etaje.

Reabilitare totală a clădirii în care plouă

Lucrările constau în reabilitarea integrală a clădirii și spațiilor interioare, respectiv tâmplaria interioară și exterioară, pardoselile, tavanele, tencuieli, zugrăveli, pereții de compartimentare, toate dotările, inclusiv mobilierul și scaunele din sala de spectacole, sistemele audio-video, sonorizare, proiecții cinema. Se vor reface toate instalațiile electrice, sanitare, de încălzire, ventilare-climatizare, inclusiv surse alternative de energie – pompe de caldură. De asemenea, se vor realiza toate instalațiile și dotările pentru securitate la incendiu, pentru monitorizare și supreveghere video.

Totodată, se va realiza și izolarea termică a clădirii. Bugetul total pentru reabilitrea imobilului situat în centrul municipiului Târgu Jiu este de 4.482.221 de euro. În Casa de cultură se infiltrează apa prin acoperiș în zilele în perioadele în care plouă. Imobilul nu a mai găzduit de peste 3 ani evenimente, din cauză că se află în degradare și nu a primit nici autorizație din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.