Ne-am intors de unde am plecat: Spitalul din Tg. Jiu nu mai are paturi libere pentru bolnavii Covid

Spitalul Județean din Târgu Jiu anunță că a atins pragul maxim de persoane internate, infectate cu SARS CoV-2, anunță Gazeta de Sud.

Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că în momentul de față sunt 22 de pacienți COVID internați la Secția Boli Infecțioase. De asemenea, la Compartimentul ATI COVID sunt 4 bolnavi în stare mai gravă, nemaifiind paturi pentru internarea pacienților cu coronavirus.

Se va solicita suplimentarea numărului de paturi până la un total de 50, după cum a precizat Dumitru Vienescu.

Conform lui Dumitru Vlăduț, medic epidemiolog la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, nu este vorba de cazuri cu afectare pulmonară gravă în rândul pacienților COVID internați la unitatea medicală. Majoritatea suferă și de boli neurologice sau cardiovasculare.

„Putem să facem o comparație acum cu ce a fost în primele valuri și mai ales în valul al patrulea, când am avut cazuri foarte grave cu afectare pulmonară severă. Acum situația este complet schimbată. Avem pacienți care suferă și de alte boli și din această cauză coronavirusului a prins teren fertil. Dar nu mai avem afectarea pulmonară cu care se confruntau pacienții anul trecut de exemplu. Sunt stocuri suficiente de medicamente. Cel mai probabil, Secția Boli Infecțioase va redeveni la un moment dat Secție exclusiv COVID. Deocamdată, se merge pe suplimentarea treptată a numărului de paturi”, a declarat medicul.