O companie cu sute de angajați din Slatina suspenda toata activitatea din cauza razboiului din Ucraina

O companie cu aproape 600 de angajați din Slatina își suspendă activitatea, de luni, din cauza lipsei comenzilor, generată de războiul din Ucraina, informează olt-alert.ro.

SC Altur SA Slatina îşi va suspenda activitatea temporar, în perioada 18 aprilie – 1 mai, din cauza conflictului dintre Rusia şi Ucraina care a generat o importantă scădere a comenzilor.

Potrivit unui comunicat transmis vineri Bursei de la Bucureşti, pentru o mare parte dintre salariaţi vor fi suspendate contractele individuale de muncă.

„Măsurile sunt luate având în vedere situaţia generată de conflictul armat din Ucraina, care a condus la întreruperea activităţii economice din Ucraina, precum şi la instituirea de către comunitatea internaţională împotriva Federaţiei Ruse şi a Belarusului de sancţiuni economice, de restricţii financiare şi de restricţii privind relaţiile economice. Pe fondul evoluţiei conflictului dintre Rusia şi Ucraina, Altur SA înregistrează o scădere a volumului activităţii de producţie cauzată de lipsa comenzilor din partea clienţilor externi (ZF Braking Systems Poland Sp. Z o.o., ZF Automotive Czech s.r.o) care şi-au redus activitatea de producţie, anulând comenzile de achiziţie”, se precizează în comunicatul citat de Agerpres.

Înfiintata în anul 1979, transformată în anul 1991 în societate pe actiuni, S.C. Altur S.A. este o societate pe acţiuni al cărei obiect de activitate constă în fabricaţia de piese turnate din aliaje de aluminiu şi pistoane auto pentru autovehicule, tractoare, autocamioane, fabricaţia de piese turnate din aluminiu pentru industria electrotehnică.

Potrivit site-ului propriu, compania din Slatina numără, în prezent, aproape 600 de angajați.

Sursa: Olt-alert.ro