O fata de 16 ani din Slatina este de negasit de doua luni. Politia face apel la populatie

O fată de 16 ani a plecat dintr-un centru al DGASPC din judeţul Olt cu două luni în urmă şi este de negăsit. 

Fata nu se află la prima plecare. Poliţiştii fac apel la populaţie să anunţe dacă pot oferi informaţii. Dispariţia fetei a fost anunţată la Poliţie cu aproape două luni în urmă, iar de atunci poliţiştii o caută, între timp DGASPC oferind acordul pentru mediatizare.

 „La data de 11 februarie a.c., poliţiştii Poliţiei Oraşului Corabia au fost sesizaţi de un instructor de educaţie al unei Căsuţe de Tip Familial, din oraşul Corabia, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 21:00, minora, FULGA ADNANA DIANA IONELA, beneficiară a unei măsuri de protecţie, a plecat voluntar şi nu a mai revenit.                                       

Semnalmente: înălţime – aproximativ 1,55 metri, greutate – aproximativ 55 de kilograme, păr lung, vopsit roşcat, ochi căprui, faţa ovală. La momentul plecării era îmbrăcată cu geacă verde cu interior roz, pantaloni tip jeans, de culoare gri deschis, iar în picioare purta o pereche de şosete verzi şi adidaşi albi. Cei care pot furniza informaţii ce pot ajuta la găsirea minorei sunt rugaţi să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la numărul de urgenţă 112“, este mesajul Poliţiei Olt. 

Fata nu este la prima plecare din centru, doar că la precedentele plecări a revenit după câteva zile. Conform anumitor anumitor informaţii, adolescenta ar fi fost văzută spre sfârşitul lunii martie în municipiul Slatina. De obicei pleca împreună cu o altă beneficiară a serviciilor de protecţie, aceasta din urmă împlinind între timp 18 ani şi părăsind sistemul de protecţie. Adnana şi-a pierdut mama în 2015. A avut pentru o vreme desemnat un tutore, însă această persoană a cerut ajutorul DGASPC atunci când nu a mai putut gestiona situaţia adolescentei, astfel fata ajungând în sistemul de protecţie.