Oamenii l-au votat degeaba: Un primar din Dolj rămâne fără mandat!

Primarul comunei Șimnicu de Sus, Marius Cosmin Dumitru, și-a pierdut mandatul, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) admițând recursul Agenției Naționale de Integritate (ANI) împotriva unei sentințe pronunţate de Curtea de Apel Craiova, în anul 2019. 

Edilul era în proces cu Agenția de Integritate, după ce, în martie 2018 a fost declarat incompatibil.

Acesta, spun reprezentanții ANI, în perioada 23 noiembrie 2012–1 octombrie 2014, a ocupat funcția de viceprimar al comunei Șimnicu de Sus din județul Dolj și în același timp era și membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Leșile.

Actualul primar a cerut instanței anularea raportului de evaluare ANI. Chiar dacă în anul 2019 sentința dată de Curtea de Apel Craiova îl favoriza pe Dumitru, ANI a făcut recurs, fiind admis în data de 11 martie, anul acesta.

„Admite recursul declarat de recurenta-pârâtă Agenția Națională de Integritate împotriva Sentinţei nr. 92 din 25 februarie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova– Secţia contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi în rejudecare, pe fond: Respinge acţiunea formulată de reclamantul Dumitru Marius Cosmin ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 11 martie 2022”.

Marius Dumitru este primar al comunei Șimnicu de Sus din anul 2020, fiind candidat PSD.

Comuna Șimnicu de Sus nu are nici viceprimar, după ce Jana Fulga și-a pierdut această funcție tot în cadrul unui proces cu ANI.