Oamenii n-au o farmacie non-stop in tot județul si Marius Oprescu, presedintele CJ Olt, incearca sa profite electoral

De la începutul lunii iulie, în judeţul Olt nicio farmacie nu mai este deschisă pe timp de noapte, iar subiectul a devenit unul politic. În loc să vină cu soluții concrete, politicienii, în frunte cu PSD-istul Marius Oprescu, încearcă să obțină voturi.

Problema lipsei unei farmacii cu program non-stop, singura care elibera medicamente şi pe timp de noapte, situată în Slatina, reducându-şi, de la începutul lunii iulie, programul, a încins spiritele în cadrul Consiliului Judeţean Olt. 

În celelalte oraşe ale judeţului, deşi s-a solicitat, niciodată în ultimii ani nu a existat farmacie cu program permanent, politicienii care au ridicat problema fiind anunţaţi că este exclusiv decizia proprietarilor de farmacii, care sunt operatori privaţi, neputând fi obligaţi de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate să ţină deschis permanent. Consilierul judeţean Jenel Copilău (UNPR) şi-a început la şedinţa ordonară de joi intervenţia cu o ironie. 

„Îmi face plăcere să constat că colegii liberali şi-au făcut datoria, ca guvernanţi, privind schimbarea din funcţiile de la nivelul judeţului Olt, dar nu au asigurat la instituţiile respective serviciile de calitate. Şi vreau să fac o remarcă privind Casa de Sănătate. La ora actuală, în municipiul Slatina nu avem farmacie cu program permanent. N-ai unde să te duci după ora 21,00 să iei un antinevralgic, să iei ceea ce-ţi trebuie. Schimbăm directorul, dar serviciile sunt zero vizavi de populaţie. Aşa că reuniţi-vă într-o şedinţă, luaţi măsurile care se impun, s-aveţi servicii de calitate!“, a spus Copilău. 

Imediat a venit răspunsul din partea liberalilor, consilierul judeţean Viorel Dumitrescu reamintind că aceeaşi problemă s-a ridicat pentru oraşul Corabia, în vremea în care la conducerea CJAS se afla un director susţinut de PSD.

Explicaţia nu a fost nici pe departe satisfăcătoare, iar cei care deţin controlul în CJ Olt au continuat asaltul.

„Aici nu vorbim de oraşe, vorbim de o capitală, reşedinţă de judeţ. Nu vorbim de oraşe, da?! Dacă vorbim de oraşe, e important. Obligativitatea e ca pe fiecare reşedinţă de judeţ să fie o farmacie deschisă pentru întreg judeţul. Văd că putem să obligăm populaţia să poarte măşti, dar nu putem să obligăm o farmacie să ţină deschis!“, a încheiat preşedintele CJ Olt (PSD) Marius Oprescu.  

Citeste mai mult pe adevarul.ro