Octavian Berceanu: ”Prietene, hai în Talpa de Teleorman, să vezi ce înseamnă 100 de euro venit lunar”

Candidat la sefia USR, Octavian Berceanu ia satele romanesti la pas pentru a vedea ”Unde sunt aia de i-am votat, că nu i-a mai văzut nimeni pe ulița satului sau la colțul blocului?”.

Redam mai jos cateva situatii descris chiar de Berceanu, in deplasarile zilnice:

”Vreau sa zambesc la batranete exact ca acum, fericit!

Si ca sa inteleg ce-i de facut, merg aproape zilnic strazile orașelor și ale comunelor. De 2 ani, primesc aceleași întrebări “Unde sunt aia de i-am votat, că nu i-a mai văzut nimeni pe ulița satului sau la colțul blocului?”.

I-am rugat de multe ori pe colegii mei să meargă în Sintesti, Sarulesti, Balteni, Ferentari, locuri unde tragedia de mediu e doar capacul subțire peste o alta tragedie imensă, excluderea socială. In locurile astea oamenii sunt tinuti in saracie pentru a face munci ilegale si murdare, dar care aduc enorm de multi bani negri politicienilor locali si nu numai…chiar si functionarilor publici din institutiile de forta. Nu exista canalizare, drumuri asfaltate, apa potabila, curent electric, scoli sau asistenta medicala. Doar cativa oameni care m-au insotit!

Am tras de maneca ministrii, parlamentari si sefi de institutii. Nimic. Eu i-am ajutat cat am putut, am oprit focurile. S-au aprins din nou arderile ilegale. E semn ca si ei si noi ne imbolnavim prin alegerile pe care le facem, in continuare, mandatand politicieni care n-au solutii la problemele noastre zilnice.

Prietene, hai în Talpa de Teleorman, să vezi ce înseamnă 100 de euro venit lunar!

Spun asta pentru că problema excluderii sociale, a lipsei perspectivei la sat, a lipsei unei voci care să-i reprezinte, este mai grava decât în anii 1990-2000.

Presedintia USR însemna pentru mine o resetare totală. E perceputa ca insulta pentru oameni  activitatea politică la firul ierbii existenta doar în postări si clipuri electorale. Lumea are nevoie politicieni pe străzi, indiferent că vorbim despre sate sau orașe. Eu asa am crescut si inca sunt in strada, la 46 de ani, validat si apreciat ca politician, printre oameni. Inainte sa devina politicienii de azi ai nostrii au fost in strada. Ce le-a sucit mintile?

Oamenii au nevoie de noi ca o reală opțiune în 2024. Ce văd românii astăzi în USR, plecari, certuri intre gasti, management politic juvenil, lipsa perspectivei, este imaginea unui mucegai peste care unii doar aruncă straturi de lavabila ieftina.

Prietene, de mâine ar trebui să plecăm împreună, așa cum plecam împreună cu comisarii de la Garda de Mediu. Știu că va fi greu în primele luni, cu praful de pe pantofi, cu soarele, cu muștele. La tara trăiesc jumătate dintre noi, total ignorati de politicianul din varf.

Hai să acceptăm că bula noastră este extrem de mică. Sunt 10% sustinatori USR dintre oamenii care voteaza. Voteaza doar 35% din totalul populatiei cu drept de vot , adica 3-4% din populatia cu drept de vot e sustinatoare USR. Mai suntem pe drumul pe care l-am ales?

„Doamna, sunteti femeie în politică? Super, sunteti viitorul președinte de partid, viitorul premier sau, de ce nu, dupa exemplul Moldovei, sau al Germaniei!”

Am numit femei în funcțiile de conducere la Garda de Mediu în zonele cu risc ridicat precum Timișoara sau Constanța. Rezultatul de combatere și preventive al infracționalității a fost mai mare decât cel cumulat în ultimii ani.

Vreau sa să promovez colegele din USR PLUS în funcții cheie! România poate să ofere femei extrem de capabile în politică. USR e musai sa devina o scoala politica deschisa pentru orice femeie care are ceva de spus si facut.

La fel e si cu tinerii. Ce perspective le oferim? Incepe sa fie jenant sa mai spui ca sustinem tinerii la guvernare cand noi fugim d-acolo. Oamenii ne-au votat sa-i reprezentam, fie pace sau razboi. Daca conducatorii politici fug si cand e pace, ce vom face?

Tu, cel care ai decis sa parasesti USR-ul, ai auzit vorba asta de la lider: “Prietene, de ce pleci? Hai să discutăm! Ia un loc!’?

Au plecat din partid, în ultimii ani, câteva mii de oameni. Alții au așteptat să intre în USR până s-au plictisit. I-a întrebat vreodată conducerea “Omule, ce te face să pleci, ce nu merge?”

Vad cum zboară pietrele din pavaj după cei care pleacă. În scurt timp, fără pavaj, locatarii blocului politic vor înota prin noroi la prima furtuna serioasă din 2024, iar blocul va fi unul nelocuibil, cu mucegaiul cât casa.

Spun ca normalitatea relațiilor dintr-o familie o poți găsi și într-un partid politic, iar divorțul nu e prima varianta.

Acesea sunt motivele pentru care merita sa te gândești unde vom fi în 2024. Tu alegi!

Și apropos, în 2021 am candidat pentru conducerea Biroului Municipal București al USR (BM). Aceeași echipă a USR a desemnat si sustinut presedintele si echipa BM-ului de azi. Si azi, tot ei se uita lung la lipsa totala de  performanta. Poate nu este a lor..este lipsa noastra de parformanta in a alege corect, nu pe criterii de interes personal sau de grup.

Eu fac performanta pentru cei pe care-i reprezint. Si nu o fac pentru venituri, gasti sau putere, ca sa prind loc undeva.

Si cand vei respira adanc aer curat, fericit, gandeste-te, fara emotii, la ce am scris mai sus!”