Olguta bate orice record: 25 de milioane de euro pentru gazonul stadionului din Craiova! Dupa festivalul cu zeci de mii de oameni…

La recomandarea FIFA și UEFA, Primăria Craiova va face un acord cadru pe patru ani pentru servicii complete de întreţinere a gazonului de pe Stadionul ”Ion Oblemenco”, anunță Gazeta de Sud. Suma maximă care urmează a fi cheltuită reprezintă aproape jumătate din costul construirii arenei „Ion Oblemenco”, relatează Gazeta de Sud.

Conform procedurii de achiziţie lansate în data de 20 iulie, valorea estimată a serviciilor solicitate de primărie era cuprinsă între 12,5 milioane de euro şi 25 de milioane de euro. Banii sunt pentru „servicii complete şi eficiente de intervenţii şi lucrări specifice“ pentru gazon hibrid. Adică, acordul se încheie doar pentru întreţinerea celor 8.036 mp ai suprafeţei de joc, nu şi pentru cei 2.000 mp de gazon artificial de pe margine.

Cel mai probabil contractul va fi luat de aceeaşi firmă care ocupă şi acum de schimbarea suprafeţei de joc după festivalul IntenCity: Sports Fields SRL.

Firma din București este cea care a înlocuit, în octombrie 2021, cei 8.036 mp de gazon hibrid, cât are suprafața de joc, tot cu gazon hibrid, iar cei 2.000 mp de gazon natural de pe margine cu gazon artificial. Acţiunea a costat atunci 650.000 de euro, cu TVA. Acum, Sports Fields va schimba din nou gazonul.

Licitaţia a demarat tot luna trecută, iar la final singura ofertă primită a fost de la Sports Fields SRL. Contractul a fost atribuit în data de 10 august, cu termen de execuţie de 15 zile de la comandă. Schimbarea va costa 2.518.080,36 lei fără TVA, adică 606.000 euro cu TVA. Un contract cu Sports Fields SRL, de data asta pentru patru ani, poate fi încheiat şi în perioada următoare.