Olguta se roaga de olteni sa iasa la numaratoare: ”Dezvoltarea viitoare a Craiovei depinde de numărul de locuitori înregistraţi la Recensământ”

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat, luni, că dezvoltarea viitoare a oraşului depinde de numărul de locuitori înregistraţi la Recensământ, făcând apel la cei care nu au reuşit să se recenzeze să meargă la punctele amenajate în oraş pentru a îndeplini această obligaţie.

„Până duminică, 17 iulie 2022, mai erau cetăţeni ai municipiului Craiova care nu au reuşit să se recenzeze. Ţin să vă reamintesc că toată dezvoltarea viitoare a oraşului nostru va depinde de numărul de locuitori înregistraţi la acest Recensământ. În situaţia în care va scădea numărul de locuitori pe municipiul Craiova în urma activităţii obligatorii de recenzare, acest fapt va determina ulterior pierderi financiare pentru oraşul nostru- mai puţini bani de la Uniunea Europeană şi Guvern, dar şi mai puţini profesori, medici etc. Recenzarea persoanelor şi a locuinţelor nu este o opţiune, ci este o obligaţie a fiecărui cetăţean român. Persoanele care refuză recenzarea riscă amenzi de la 1.000 lei la 5.000 lei!”, a anunţat, luni, Olguţa Vasilescu.

Aceasta a solicitat cetăţenilor care locuiesc în Craiova, indiferent unde au adresa în actul de identitate, şi care nu s-au autorecenzat online sau nu au fost încă recenzaţi de recenzorul de teren, să meargă la unul din cele punctele fixe amenajate în oraş pentru această activitate la: Sala Polivalentă, Compania de Apă ‘Oltenia’ SA, Piaţa Centrală, Direcţia Judeţeană de Statistică, Primăria municipiului Craiova, Târgul Municipal Craiova, Direcţia Generală de Asistenţă Socială Craiova , Şcoala Gimnazială nr. 26 Mofleni, Şcoala nr. 25 Făcăi, Grădiniţa (fost cămin Şimnicu de Jos) de pe Şoseaua Bălceşti nr. 53.

Programul de funcţionare al punctelor fixe de recenzare este de luni până duminică între orele 09,00 şi 19,00, iar cei care doresc să afle datele recenzorului de teren pot verifica sunând la telefonul Direcţiei Judeţene de Statistică Dolj – 0251/533.725, potrivit Agerpres.ro.

„Cetăţenii se pot recenza la oricare centru, indiferent de zona în care locuiesc, fără să fie nevoie de programare. Trebuie doar să aibă la ei buletinul şi să-şi aloce câteva minute pentru a răspunde la chestionar. Ca primar al municipiului Craiova, nu pot să supun riscului viitorul acestui oraş, fapt pentru care sunt obligată să aplicăm amenzi tuturor celor care nu se vor recenza”, a mai afirmat Olguţa Vasilescu.

Perioada de recenzare s-a prelungit până duminică, 24 iulie.